Suroviny
- vejce 4 ks
- kuřecí steak (mletý, bez kůže; např. Drůbežářský závod Klatovy) 500 g
- vejce (na obalení) 1 ks
- dijonská hořčice 1 lžička
- mletá paprika 1 lžička
- sušený česnek 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- pepř 1/2 lžičky
- strouhanka 3 lžíce + na obalení
- hladká mouka (na obalení)
- olej na smažení
Postup přípravy:
- Vejce uvařte natvrdo (cca 8–9 minut), poté je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. V míse smíchejte mleté kuřecí maso, dijonskou hořčici, papriku, česnek, sůl, pepř a 3 lžíce strouhanky.
- Dobře propracujte, aby vznikla kompaktní směs. Masovou směs rozdělte na čtyři části. Každou část rozplácněte do tenké placky a zabalte do ní jedno vejce – pečlivě uhlaďte, aby nikde nebyly praskliny.
- Každé obalené vejce nejprve obalte v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej na střední teplotu a vejce smažte dozlatova, asi 4–5 minut ze všech stran.
- Poté je nechte okapat na papírové utěrce. Podávat je můžete s bramborovým salátem.
Hledáte další tip na skvělé jídlo z mletého masa? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Kapustové karbanátky s mletým masem
Nebo ochutnejte další zajímavé velikonoční recepty: