Najděte si recept
Na co máte chuť?

Velikonoční polévka šmigrustovka
V některých částech Moravy znamená slovo šmigrust pomlázku a zvyky s ní spojené. Do polévky stejného jména přijde leccos vykoledovaného a zaručeně vyléčí i opičku stejného původu.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve vývaru nechte povařit na kolečka nakrájenou cibuli a klobásu asi 15 minut. Vmíchejte smetanu rozmíchanou s moukou a opět nechte alespoň 10 minut povařit.
- Do talířů nebo misek vložte na kousky nakrájené maso, nakrájené natvrdo uvařená vejce a zalijte polévkou.
- Ozdobte nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou a je-li třeba (vývar z uzeného bývá dost slaný), polévku osolte a opepřete.
Velikonoční polévka šmigrustovka, foto: L.A. CREATIVE FOOD