Velikonoční polévka šmigrustovka

Moje hodnocení
0x

V některých částech Moravy znamená slovo šmigrust pomlázku a zvyky s ní spojené. Do polévky stejného jména přijde leccos vykoledovaného a zaručeně vyléčí i opičku stejného původu.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

Ve vývaru nechte povařit na kolečka nakrájenou cibuli a klobásu asi 15 minut. Vmíchejte smetanu rozmíchanou s moukou a opět nechte alespoň 10 minut povařit.

Do talířů nebo misek vložte na kousky nakrájené maso, nakrájené natvrdo uvařená vejce a zalijte polévkou.

Ozdobte nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou a je-li třeba (vývar z uzeného bývá dost slaný), polévku osolte a opepřete.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty