reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Velikonoční polévka šmigrustovka
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Velikonoční polévka šmigrustovka

Velikonoční polévka šmigrustovka

Hodnoceno: 3x
V některých částech Moravy znamená slovo šmigrust pomlázku a zvyky s ní spojené. Do polévky stejného jména přijde leccos vykoledovaného a zaručeně vyléčí i opičku stejného původu.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Ve vývaru nechte povařit na kolečka nakrájenou cibuli a klobásu asi 15 minut. Vmíchejte smetanu rozmíchanou s moukou a opět nechte alespoň 10 minut povařit.
  2. Do talířů nebo misek vložte na kousky nakrájené maso, nakrájené natvrdo uvařená vejce a zalijte polévkou.
  3. Ozdobte nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou a je-li třeba (vývar z uzeného bývá dost slaný), polévku osolte a opepřete.

Velikonoční polévka šmigrustovka  Foto: Velikonoční polévka šmigrustovka, foto: L.A. CREATIVE FOOD

reklama