redakce Prima FRESH

Velikonoční polévka šmigrustovka s uzeným masem a křenem

Moje hodnocení
11x

V některých částech Moravy znamená slovo šmigrust pomlázku a zvyky s ní spojené. Do polévky stejného jména přijde leccos vykoledovaného a zaručeně vyléčí i opičku stejného původu.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve vývaru nechte povařit na kolečka nakrájenou cibuli a klobásu asi 15 minut. Vmíchejte smetanu rozmíchanou s moukou a opět nechte alespoň 10 minut povařit.
  2. Do talířů nebo misek vložte na kousky nakrájené maso, nakrájená natvrdo uvařená vejce a zalijte horkou polévkou s klobásou.
  3. Ozdobte nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou a je-li třeba (vývar z uzeného bývá dost slaný), polévku osolte a opepřete.
PRIMA TIP: Místo pažitky můžete použít i nasekaný česnek medvědí nebo podivný.

Zbyly vám z koledy další vejce natvrdo? Připravte jednoduchou vajíčkovou pomazánku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty