Suroviny
- uzený vývar (vývar z uzeného masa povařeného s 1 cibulí) 1 litr
- uzené vepřové maso (z vývaru)
- klobása (papriková klobása typu čabajka ) 1 ks
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 60 ml
- hladká mouka 1–2 lžíce
- vejce natvrdo 4 ks
- křen (čerstvý a nastrouhaný)
- pažitka
- sůl
- pepř (čerstvě mletý )
Postup přípravy
- Ve vývaru nechte povařit na kolečka nakrájenou cibuli a klobásu asi 15 minut. Vmíchejte smetanu rozmíchanou s moukou a opět nechte alespoň 10 minut povařit.
- Do talířů nebo misek vložte na kousky nakrájené maso, nakrájená natvrdo uvařená vejce a zalijte horkou polévkou s klobásou.
- Ozdobte nastrouhaným křenem a nakrájenou pažitkou a je-li třeba (vývar z uzeného bývá dost slaný), polévku osolte a opepřete.
PRIMA TIP: Místo pažitky můžete použít i nasekaný česnek medvědí nebo podivný.
Zbyly vám z koledy další vejce natvrdo? Připravte jednoduchou vajíčkovou pomazánku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE