Kouzelné Vánoce

Rychlé perníčky s rumovou polevou zvládnete i na poslední chvíli

Moje hodnocení
3x

I když klasicky zdobené perníčky mají neskutečné kouzlo, ne vždycky je na ně čas, někteří neradi zdobí a jiní si nevěří. Pro tyto případy jsou rychlé perníčky s rumovou polevou skvělým řešením. Vyzkoušejte prověřený recept od Aleny z blogu Mon Café Blog.

40 porcí
60 minut
česká

Perníčky

Poleva

Postup přípravy

  1. Máslo rozpusťte ve středním hrnci na středním plameni, poté odstavte z plotýnky a vmíchejte všechno koření, cukr a med. Vše dobře promíchejte do hustší směsi a nechte vychladnout, dokud nebude směs vlažná.
  2. Do mísy robota prosejte mouku a sodu. Přilijte máslovou směs a vejce. Pomocí hnětacího háku vypracujte hladké a kompaktní těsto. Těsto nebude úplně tuhé a bude se trochu lepit, ale bude kompaktní. Nesnažte se přisypávat moc mouky, aby těsto neztratilo na lehkosti. Těsto vytvarujte do koule nebo do válce, zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 12 hodin v chladu odpočinout. Těsto zůstane stále měkké, není potřeba jej před zpracování nechávat povolit.
  3. Troubu předehřejte na 175 °C. Plechy vyložte pečicí podložkou nebo papírem.
  4. Před zpracováním těsto jemně promněte. Těsto rozdělte na dvě části a každou vyválejte na pomoučeném válu na tloušťku cca 4–5 mm. Z těsta vykrajujte hvězdičky nebo jiné tvary a přeneste je opatrně na plech.
  5. Pečte uprostřed trouby 10–12 minut nebo dokud nezačnou hnědnout okraje perníčků. Pokud budou perníčky tenčí, dobu pečení zkraťte. Vyndejte je z trouby a nechte asi 1 minutu chladnout (perníčky musí být ještě teplé).
  6. Do jedné menší misky nachystejte moučkový cukr a do druhé rum. Vrchní stranu perníčků postupně namáčejte do rumu, poté do cukru a opět do rumu. Položte na mřížku nebo pečicí papír a nechte zcela vystydnout. Na povrchu vznikne křupavá krusta a alkohol se krásně vsákne do perníčků. Skladujte v uzavíratelné nádobě, aby perníčky zůstaly měkké.

Připravte také hned měkké perníčky s medem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Vyzkoušejte i další perníčkové recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kouzelné Vánoce

Kouzelné Vánoce

Užijte si vánoční čas od adventu až do Tří králů! Již druhá kniha plná vánoční inspirace od předních českých blogerek a instagramerek.

Užijte si vánoční čas od adventu až do Tří králů! Již podruhé spojila známá česká foodblogerka Coolinářka síly s dalšími předními blogerkami a hvězdami českého Instagramu, aby vytvořily knihu vánočních nápadů, které jsou originální, mají styl, a to pravé sváteční kouzlo. Najdete zde recepty, DIY návody a tipy, to vše doprovázeno atraktivními fotografiemi. Nechybí prostor pro plánování a vlastní poznámky, ke kterým se můžete každý rok vracet.

Vydalo nakladatelství Fragment.


Přečtěte si také

Recepty