Perníkové koření – recept na domácí směs koření do perníčků

Moje hodnocení
3x

Ať už pečete medové perníčky, nebo perník na plech, potřebujete k tomu směs koření, která dodá právě tu specifickou perníkovou příchuť a vůni. I když můžete perníkové koření koupit v každém obchodě, nejlepší je domácí směs, kterou si můžete připravit podle vlastních chuťových preferencí.

1 porce
10 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Koření, které lze koupit v celku, preferujte před předem namletým. Právě čerstvě namleté koření má lepší chuť a vůni, proto je nejlepší namlít si vlastní směs těšně před zaděláváním těsta.
  2. Celé koření rozdrťte najemno v hmoždíři nebo použijte elektrický mlýnek. Poté promíchejte s kořením, které jste koupili už namleté.
  3. Skladujte v tmavé dobře uzavíratelné sklenici.
PRIMA TIP: Základem je čerstvě namleté koření, v kterém nikdy nechybí skořice, hřebíček, nové koření a badyán. S dalšími druhy můžete klidně experimentovat, směs báječně doladí sušený zázvor, semínka fenyklu či anýzu, příjemný šmrnc dodá špetka čerstvě namletého pepře či muškátového oříšku. Zajímavou chuť dodá třeba karadamom nebo pár kuliček koriandru. Někdo zase sází na vanilku, špetku chilli, přídavek kakaa a nesmí chybět špetka soli. Do koření lze přidat i citronovou či pomerančovou kůru.

Vyzkoušejte recept na hned měkké perníčky podle návodného videoreceptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty