Perníčky z žitné mouky

Moje hodnocení
2x

Milujete perníčky, ale chcete je letos vyzkoušet trochu jinak? Tak pak musíte zkusit tento recept, kdy se těsto připravuje z žitné mouky. Výsledné perníčky rozhodně stojí za to!

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • žitná chlebová mouka (např. Probio) 500 g
  • moučkový cukr (např. Probio) 180 g
  • kypřicí prášek do perníku 1 ks
  • perníkové koření 1 lžička (40 g)
  • sůl (špetka soli)
  • kakao (např. Probio) 2 lžíce
  • med 80 g
  • máslo 70 g
  • vejce 2 ks

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku, perníkové koření a sůl.
  2. Do směsi přidejte máslo, vejce a med. Vše vypracujte v hladké a nelepivé těsto.
  3. Poté dejte těsto do lednice na 1 hodinu odpočinout.
  4. Těsto vyválejte na pomoučeném vále na tloušťku 5 mm a vykrájejte různé tvary.
  5. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C cca 8 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty