Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bezlepkové perníčky s čokoládovou polevou
Suroviny
- pohanková mouka 150 g
- máslo 50 g
- vejce 1 ks
- datlový sirup 70 g
- skořice nebo perníkové koření
- kakao 10 g
- vinný kámen nebo soda 1/2 lžičky
- nutela nebo povidla na spojení
Poleva:
- čokoláda 85% 100 g
- kakaové máslo 25 g
Postup
- Všechny suroviny zpracujte v těsto a dejte přes noc do lednice odpočinout.
- Mezi mikrotenovou fólii vložte těsto a vyválejte na cca 3–5 mm. Vykrojte tvary a pečte na 170 °C asi 7 minut (musíte vyzkoušet).
- Perníčky spojte domácí švestkovou nutelou nebo domácími povidly bez přidaného cukru. Nechte je v lednici hodně vychladit a mezitím si připravte čokoládu.
- Rozpusťte kakaové máslo a čokoládu ve vodní lázni. Studené perníčky namáčejte v polevě. Čokoláda hned tuhne.
- Napřed je namočte z jedné strany, nechte ztuhnout a pak z druhé.
Hodně domácí
Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.
Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."
Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.
Užijte si jich, stejně tak jako života!