Suroviny
- pohanková mouka 150 g
- máslo 50 g
- vejce 1 ks
- datlový sirup 70 g
- skořice nebo perníkové koření
- kakao 10 g
- vinný kámen nebo soda 1/2 lžičky
- nutela nebo povidla na spojení
Poleva
- čokoláda 85% 100 g
- kakaové máslo 25 g
Postup přípravy
- Všechny suroviny zpracujte v těsto a dejte přes noc do lednice odpočinout.
- Mezi mikrotenovou fólii vložte těsto a vyválejte na cca 3–5 mm. Vykrojte tvary a pečte na 170 °C asi 7 minut (musíte vyzkoušet).
- Perníčky spojte domácí švestkovou nutelou nebo domácími povidly bez přidaného cukru. Nechte je v lednici hodně vychladit a mezitím si připravte čokoládu.
- Rozpusťte kakaové máslo a čokoládu ve vodní lázni. Studené perníčky namáčejte v polevě. Čokoláda hned tuhne.
- Napřed je namočte z jedné strany, nechte ztuhnout a pak z druhé.