Suroviny
- pohanková mouka 150 g
- máslo 50 g
- vejce 1 ks
- datlový sirup 70 g
- skořice (nebo perníkové koření)
- kakao 10 g
- vinný kámen (nebo soda) 1/2 lžičky
- nutella (nebo povidla na spojení)
Postup přípravy
- Všechny suroviny zpracujte v těsto a dejte přes noc do lednice odpočinout.
- Mezi mikrotenovou fólii vložte těsto a vyválejte na cca 3–5 mm. Vykrojte tvary a pečte na 170 °C asi 7 minut (musíte vyzkoušet).
- Perníčky spojte domácí švestkovou nutelou nebo domácími povidly bez přidaného cukru. Nechte je v lednici hodně vychladit a mezitím si připravte čokoládu.
- Rozpusťte kakaové máslo a čokoládu ve vodní lázni. Studené perníčky namáčejte v polevě. Čokoláda hned tuhne.
- Napřed je namočte z jedné strany, nechte ztuhnout a pak z druhé.