archiv Náš modrý mák

Makové perníčky

Moje hodnocení
10x

Máte rádi mák? Nemusíte se ho vzdát ani o Vánocích, právě naopak. Makové cukroví je nejenom zdravé, ale i originální. Podmínkou úspěchu je kvalitní mák. Pokud tedy už přemýšlíte nad vánočním cukrovím, nechte se inspirovat nevšedním receptem na makové perníčky.

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Perník patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Zkuste oživit tento recept přidáním máku. Perníkové koření a mák k sobě perfektně ladí. Se stylovým vykrajovátkem v podobě makovice uděláte i parádu na slavnostní tabuli.
  2. Nejdříve však prosejte mouku, cukr, jedlou sodu a perníkové koření. Přidejte med, celá vejce a vypracujte hladké těsto. Hotové těsto rozválejte a vykrajujte.
  3. Pečte na 160 °C cca 8 minut. Ještě teplé perníčky pomažte rozšlehaným vejcem a posypte celým mákem. Po vychladnutí můžete dozdobit bílkovou polevou.
  4. PRIMA TIP: Pokud vám to čas dovolí, nechte těsto odležet minimálně přes noc v ledničce. Těsto bude méně lepivé a perníčky voňavější. Tmavší odstín perníčku získáte tím, že do těsta přidáte lžíci prosátého kakaa.

Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Náš modrý mák


Přečtěte si také

Recepty