návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Makové perníčky

120 ks porcí
do 1 hodiny
Makové perníčky
Autor: Náš modrý mák Makové perníčky
Máte rádi mák? Nemusíte se ho vzdát ani o Vánocích, právě naopak. Makové cukroví je nejenom zdravé, ale i originální. Podmínkou úspěchu je kvalitní mák. Pokud tedy už přemýšlíte nad vánočním cukrovím, nechte se inspirovat nevšedním receptem na makové perníčky.
Reklama

Suroviny (120 ks porcí)

Reklama

Postup

  1. Perník patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Zkuste oživit tento recept přidáním máku. Perníkové koření a mák k sobě perfektně ladí. Se stylovým vykrajovátkem v podobě makovice uděláte i parádu na slavnostní tabuli.
  2. Nejdříve však prosejte mouku, cukr, jedlou sodu a perníkové koření. Přidejte med, celá vejce a vypracujte hladké těsto. Hotové těsto rozválejte a vykrajujte.
  3. Pečte na 160 °C cca 8 minut. Ještě teplé perníčky pomažte rozšlehaným vejcem a posypte celým mákem. Po vychladnutí můžete dozdobit bílkovou polevou.
  4. PRIMA TIP: Pokud vám to čas dovolí, nechte těsto odležet minimálně přes noc v ledničce. Těsto bude méně lepivé a perníčky voňavější. Tmavší odstín perníčku získáte tím, že do těsta přidáte lžíci prosátého kakaa.
Reklama

Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku. 

Makové perníčky
Autor: Náš modrý mák Makové perníčky
Související témata: cukroví , perníčky , mák , Sladké , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama