S vášní pro jídlo

Rychlá večeře: Asijské restované nudle se zeleninou

Moje hodnocení
10x

I z několika málo ingrediencí můžete vyčarovat skvělé jídlo, obzvlášť v asijské kuchyni. Zkuste tyto nudle se zeleninou, zázvorem a bambusovými výhonky. A pokud chcete, můžete klidně přidat tofu nebo kuřecí maso.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Nudle uvařte podle návodu na obalu a nechte okapat.
  2. Na oleji nechte krátce zpěnit nasekaný česnek a najemno nastrouhaný zázvor, přidejte na kousky nakrájenou zeleninu a opékejte pár minut, aby zelenina lehce změkla.
  3. K zelenině přidejte nudle, bambusové výhonky, sójovou omáčku a citronovou šťávu a na středním plameni nechte tekutinu za občasného míchání redukovat, aby nakonec obalila nudle i zeleninu a na dně žádná nezbyla.
  4. Před podáváním někde ještě zakápněte sezamovým olejem, navrch přidejte čerstvou jarní cibulku a nasekaný koriandr.

Další recepty na asijské nudle najdete u nás na webu:

Nebo si pusťte tento videorecept:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty