Jídlovice

Marinované kuřecí kousky s udon nudlemi, zeleninou a asijskou omáčkou

Moje hodnocení
2x

V pražské obědové restauraci Jídlovice najdete nabídku klasické české kuchyně, ale šéfkuchař Jirka Kotous se nebojí ani netradičních pokrmů a ingrediencí. Třeba asijská kuchyně je pro obědové menu skvělá, příprava je velmi rychlá a výsledné jídlo je příjemně lehké, takže po něm neodpadnete, jako po svíčkové se šesti :).

4 porce
30 minut
asijská

Marináda

Omáčka

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájejte kusy (každý stehenní řízek rozkrojte na čtvrtiny) a marinujte nejlépe přes noc v marinádě ze sójové omáčky, zázvoru, česneku a sezamového oleje.
  2. Před smažením smíchejte maso s vejcem a solamylem a smažte 5 minut ve vyšší vrstvě oleje rozpáleného na 170 stupňů.
  3. Suroviny na omáčku provařte v rendlíku cca 3 minuty, až trochu zhoustne.
  4. Cuketu, karotku, zelí a cibuli nakrájejte na tenké plátky a orestujte ve woku na trošce oleje, poté přidejte uvařené udon nudle a zalijte dle potřeby a chuti provařenou omáčkou.
  5. Ještě teplé servírujte s čerstvě usmaženými kousky kuřete, lístky koriandru, nakrájenou chilli papričkou a praženými sezamovými semínky.

Barevné a lahodné vaření

Oslavte s námi barvy a chutě kuchyní z celého světa (tu českou nevyjímaje) zajímavými recepty z pražských Jídlovic.

V moderní obědové restauraci Jídlovice můžete denně ochutnat jak speciality ze světové kuchyně, tak oblíbená česká jídla šéfkuchaře Jirky Kotouse. „Zapomeňte na předsudky, dobré jídlo stojí především na kvalitních surovinách. Špičková gastronomie nevzniká ze složitostí, stačí mít radost z vaření a užívat si celý proces od nákupu až po servírování. Stejně jako v životě se nebojte ani při vaření zkoušet nové chutě a postupy.“

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jídlovice


Přečtěte si také

Recepty