Korpus:
- vejce 4 ks
- cukr krupice 100 g
- hladká mouka (prosátá) 120 g
- kakao 20 g
- olej 3 lžíce
Náplň:
- pomerančová šťáva (čerstvá bez dužiny) 300 ml
- vanilkový pudinkový prášek (zastudena) 1 sáček
- moučkový cukr 40 g
- smetana ke šlehání (40 %) 250 ml
Na dokončení:
- čokoláda (tmavá) 100 g
- olej 2 lžíce
- meruňkový džem 60 g
- kandovaná pomerančová kůra (z jednoho pomeranče)
Postup přípravy:
Vejce vyšlehejte se čtyřmi lžícemi horké vody a cukrem do husté pěny. Vmíchejte mouku s kakaem a poté olej. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 12 minut. Nechte vychladnout.
Korpus rozkrojte na dva díly. Do pomerančové šťávy vsypte pudink, cukr a vyšlehejte na hustý krém. Smetanu ušlehejte na pevnou šlehačku a lehce ji vmíchejte do pudinku.
Náplň rozetřete na jeden díl korpusu a přiklopte druhým. Čokoládu rozpusťte na horké vodní lázni a promíchejte s olejem. Povrch řezů potřete meruňkovým džemem a poté čokoládovou polevou.
Řezy uložte do chladničky, aby ztuhly. Poté je tenkým nožem namočeným v horké vodě nakrájejte a ozdobte kandovanou pomerančovou kůrou.
Další skvělý tip na moučník? Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Míša řezy