Nudlový salát phở se slano-sladkým tofu a pomerančovou zálivkou
Zdroj: Špetka Chili
Nudlový salát phở se slano-sladkým tofu a pomerančovou zálivkou
Zdroj:
Špetka Chili
Křupavé plátky tofu se slano-sladkou chutí, ploché rýžové nudle, záplava čerstvé zeleniny a svěží šťavnatá zálivka se v jedné misce promění v sytý oběd nebo večeři. Závislost na tomto salátu propuká velmi rychle.
Postup přípravy
-
Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu a pak je propláchněte pod tekoucí vodou. Okurku, oloupané mango a mrkev nakrájejte na plátky a přidejte k nudlím. Sezamová semínka opražte nasucho na pánvi. Nechte si trochu semínek stranou a zbytek přidejte k salátu.
-
Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno do střední misky. Přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a vymačkanou šťávu, sójovou omáčku, sůl a pepř a pomalu metličkou zašlehejte sezamový olej.
-
Tofu nakrájejte na plátky a opečte je na arašídovém nebo slunečnicovém oleji dokřupava. V misce smíchejte datlový sirup, sójovou omáčku a sezamový olej. Až budou plátky křupavé, stáhněte teplotu na minimum a zalijte je dresinkem z misky. Nechte chvilku vyvařit a odstavte. Posypte sezamovými semínky.
-
Zálivkou zalijte nudle, přidejte nakrájený koriandr a pořádně vše zamíchejte. Na salát položte plátky tofu, přelijte zbylou omáčkou z pánve a posypte odloženými semínky.
Nudlovy salát ph se slano-sladkym tofu a pomerančovou zálivkou
Zdroj: Špetka Chili
Nudlovy salát ph se slano-sladkym tofu a pomerančovou zálivkou
Zdroj:
Špetka Chili
Vyzkoušejte také salát ze skleněných nudlí a krevet podle návodného videoreceptu