Nudlový salát phở se slano-sladkým tofu a pomerančovou zálivkou podle Chili Ta Thuy

Moje hodnocení
1x

Křupavé plátky tofu se slano-sladkou chutí, ploché rýžové nudle, záplava čerstvé zeleniny a svěží šťavnatá zálivka se v jedné misce promění v sytý oběd nebo večeři. Závislost na tomto salátu propuká velmi rychle.

1 porce
45 minut
asijská

Salát

Zálivka

Tofu

Postup přípravy

  1. Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu a pak je propláchněte pod tekoucí vodou. Okurku, oloupané mango a mrkev nakrájejte na plátky a přidejte k nudlím. Sezamová semínka opražte nasucho na pánvi. Nechte si trochu semínek stranou a zbytek přidejte k salátu.
  2. Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno do střední misky. Přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru a vymačkanou šťávu, sójovou omáčku, sůl a pepř a pomalu metličkou zašlehejte sezamový olej.
  3. Tofu nakrájejte na plátky a opečte je na arašídovém nebo slunečnicovém oleji dokřupava. V misce smíchejte datlový sirup, sójovou omáčku a sezamový olej. Až budou plátky křupavé, stáhněte teplotu na minimum a zalijte je dresinkem z misky. Nechte chvilku vyvařit a odstavte. Posypte sezamovými semínky.
  4. Zálivkou zalijte nudle, přidejte nakrájený koriandr a pořádně vše zamíchejte. Na salát položte plátky tofu, přelijte zbylou omáčkou z pánve a posypte odloženými semínky.

Vyzkoušejte také salát ze skleněných nudlí a krevet podle návodného videoreceptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Špetka Chili

Chili Ta Thuy Špetka Chili

Známou blogerku a účastnici mnoho reality show, včetně té o vaření, nejspíš znáte. Narodila se v Česku vietnamským rodičům a ráda veřejnosti předkládá svůj pohled na oba světy. Miluje vaření a své oblíbené asijské recepty sepsala do kuchařky Špetka Chili. Do této rozšířené reedice přidala deset receptů a spoustu tipů nejen z vietnamské kuchyně. Zjistíte tak, že většinu vašich oblíbených asijských jídel lze uvařit docela jednoduše a mnoho českých jídel lze přidáním asijských surovin povýšit na nový gurmánský zážitek. Jak říká Chili: „Vaření je 95 % nadšení a 5 % čtení receptů.“ Tak pojďte na to!

Vydalo nakladatelství MOTTO.


Přečtěte si také

Recepty