Pavel Sapík

VE VARU: Zvěřinová terina s dýňovo-pomerančovým konfitem podle Pavla Sapíka

Moje hodnocení
1x

16. epizoda pořadu Ve varu startuje blok pěti dílů se šéfkuchařem Pavlem Sapíkem, který se bude věnovat zvěřině. Na začátek připravil efektní terinu ze směsi různých mas, srnčích jater, špeku, sušených švestek a pistácií. Perfektní přílohou k terině je nasládlý konfit z dýně a pomerančů.

8 porcí
150 minut

Terina

Dýňovo-pomerančový konfit

Postup přípravy

  1. Začněte rovnou přípravou teriny. Nejdříve telecí a zvěřinový ořez, bažantí prsa a játra najemno namelte na masovém mlýnku a vše přesuňte do mísy.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou šunku, na kostičky nakrájené sušené švestky, pistácie, nakrájené černé ořechy, smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  3. Přilijte trochu koňaku a zaprašte sušeným mlékem. Dále přidejte na kostičky nakrájená bažantí prsa a vroucí vodou spařený špek.
  4. Směs důkladně promíchejte a dejte do formy vyložené plátky anglické slaniny. Takto připravenou terinu zabalte do fresh fólie, přikryjte poklicí a pečte na 85 °C 2 hodiny.
  5. Mezitím připravte dýňovo-pomerančový konfit. Oloupanou dýni nakrájejte na kostičky. Z pomeranče ořežte kůru a nakrájejte ji na tenké proužky. Dužninu bez pecek nakrájejte na kostičky a vše smíchejte s cukrem. Lehce osolte, opepřete a přidejte trochu koňaku. Dejte do rendlíku a lehce vařte cca 30 minut.
  6. Terinu po upečení nechte vychladnout a poté ji krájejte na silnější plátky, které servírujte s připraveným konfitem.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Sapík


Přečtěte si také

Recepty