Indická restaurace Bavrčí překvapí klasikou v moderním kabátku

Pod tajuplným názvem se ukrývá oblíbená indická restaurace v pražských Vršovicích. I když jsem nezjistila, co přesně Bavrčí znamená, rozhodně mě název zaujal, a jejich dotažená prezentace na webu také. Zbývalo jen zjistit, jestli ty krásné fotky odpovídají realitě.

Po náročném pracovním týdnu už jsem v pátek neměla sílu vařit a už vůbec ne vymýšlet, co bych měla vařit :) V takovou chvíli velmi oceňuji komfort dovážkových služeb. V aplikaci Dáme jídlo mě zaujala nabídka indické restaurace Bavrčí. Tak profesionálně a moderně nafocené indické menu jsem ještě neviděla. A protože mi představa indických chutí a vůně koření spouští Pavlovův reflex i bez obrázků, bylo rozhodnuto.

Přestože jsem objednávala během obědové špičky a Vršovice jsou na druhé straně Prahy, než bydlím, kurýr dorazil do 45 minut s čerstvým a dobře zabaleným jídlem. Povoskované papírové krabičky s dobře těsnícími víčky nezklamaly a placky naan byly zabalené v alobalu, takže si udržely teplotu.

Vybírala jsem jídla, která mám ráda a ochutnala jsem je už v mnoha provedeních. Pro začátek jsem zvolila Palak Paneer (185 Kč). Je to vlastně špenát s pevným čerstvým sýrem, který jsem doplnila klasickou chlebovou plackou naan (40 Kč). Špenát byl fantasticky dochucený kořením, měl velmi příjemnou konzistenci, stejně jako paneer. Kdybych byla vegetarián, tohle bych s chutí jedla obden.

Dalším chodem, který byl opět bezmasý, byla Pindi Chana Masala (165 Kč), což je cizrna vařená v jemné rajčatové omáčce s pískavicí. Jídlo je veganské, ale já jsem si k němu dala chlebovou placku naan opečenou na másle (40 Kč). Omáčka měla velmi výraznou chuť a byla příjemně pikantní, přesně jak to mám ráda. Luštěniny jsou plné bílkovin, skvěle zasytí a dobře uvařená cizrna má lehce oříškovou chuť.

V mé objednávce nemohla chybět jedna z klasických omáček. Tentokrát to vyhrálo Butter Chicken Burrata (225 Kč), ke kterému jsem jako přílohu zvolila basmati rýži (65 Kč). Kousky kuřecích prsíček nebyly vůbec suché a omáčka byla dokonale jemná a krémová, jen lehce pikantní a opravdu velice chutná. Příště musím vyzkoušet i omáčky Korma a Tikka Masala, dovolím si předpokládat, že budou chutnat stejně skvěle :)

Pokud si objednáváte více jídel pro rodinu nebo s kolegy v práci, doporučuji jídlo sdílet a nandat si na talíř od každého trochu. Indická jídla dobře fungují v kombinacích a nejtěžší bude volba, které jídlo si schováte na poslední sousto :))) U mě to vyhrál špenát...

Díky aplikaci Dáme jídlo si můžete užít nejen skvělé jídlo bez práce, stačí jen počkat na doručení a pak nandavat na talíře. Navíc máte možnost ochutnat menu restaurací, které nejsou ve vašem okolí, a do kterých byste se jinak třeba nedostali. Asi by mi jinak restaurace Bavrčí unikla – a to by byla velká škoda!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty