Suroviny
- toustový chléb (nebo jiné sladší pečivo) 4 plátky
- třešňovice 4 lžičky
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- marcipán (nakrájený na kousky) 50 g
- třešně (vypeckované ) 250 g
- moučkový cukr 4 lžičky
- mandlové plátky 1 hrst
- smetana (hustá nebo šlehačka k podávání)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Pečivo rozložte na plech. Zakapejte polovinou pálenky a citronové šťávy a poklaďte kousky marcipánu.
- Na ně rozložte třešně a zakapejte zbylou pálenkou a šťávou, poprašte cukrem a posypte mandlovými lupínky.
- Pečte 30 minut, až třešně změknou a pečivo s marcipánem zezlátne. Nechte trochu vychladnout a pak přes sítko poprašte ještě cukrem. Podávejte se smetanou nebo šlehačkou.
PRIMA TIP: Namísto smetany můžete podávat s řeckým jogurtem nebo mascarpone. Obojí je skvělé prošlehané s trochou javorového sirupu, karamelu nebo melasy.