Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sladké tousty s třešněmi a mandlemi
Zbyl vám toustový chleba? Nebo něco jako sladké briošky či pletýnky? Skvělá příležitost, jak z nich vytvořit efektní, rychlý, nepřeslazený dezert. Místo třešní můžete použít i jiné sezonní ovoce, například slívy, meruňky nebo ostružiny.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- toustový chléb (nebo jiné sladší pečivo) 4 plátky
- třešňovice 4 lžičky
- šťáva z 1/2 citronu
- marcipán, nakrájený na kousky 50 g
- vypeckované třešně 250 g
- cukr moučka 4 lžičky
- mandlové lupínky 1 hrst
- hustá smetana nebo šlehačka k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Pečivo rozložte na plech. Zakapejte polovinou pálenky a citronové šťávy a poklaďte kousky marcipánu.
- Na ně rozložte třešně a zakapejte zbylou pálenkou a šťávou, poprašte cukrem a posypte mandlovými lupínky.
- Pečte 30 minut, až třešně změknou a pečivo s marcipánem zezlátne. Nechte trochu vychladnout a pak přes sítko poprašte ještě cukrem. Podávejte se smetanou nebo šlehačkou.
PRIMA TIP: Namísto smetany můžete podávat s řeckým jogurtem nebo mascarpone. Obojí je skvělé prošlehané s trochou javorového sirupu, karamelu nebo melasy.