Sladké tousty s třešněmi a mandlemi

Moje hodnocení
3x

Zbyl vám toustový chleba? Nebo něco jako sladké briošky či pletýnky? Skvělá příležitost, jak z nich vytvořit efektní, rychlý, nepřeslazený dezert. Místo třešní můžete použít i jiné sezonní ovoce, například slívy, meruňky nebo ostružiny.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • toustový chléb (nebo jiné sladší pečivo) 4 plátky
  • třešňovice 4 lžičky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • marcipán, nakrájený na kousky 50 g
  • třešně (vypeckované třešně) 250 g
  • moučkový cukr (cukr moučka) 4 lžičky
  • mandlové lupínky 1 hrst
  • hustá smetana nebo šlehačka k podávání

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečivo rozložte na plech. Zakapejte polovinou pálenky a citronové šťávy a poklaďte kousky marcipánu.
  2. Na ně rozložte třešně a zakapejte zbylou pálenkou a šťávou, poprašte cukrem a posypte mandlovými lupínky.
  3. Pečte 30 minut, až třešně změknou a pečivo s marcipánem zezlátne. Nechte trochu vychladnout a pak přes sítko poprašte ještě cukrem. Podávejte se smetanou nebo šlehačkou.

PRIMA TIP: Namísto smetany můžete podávat s řeckým jogurtem nebo mascarpone. Obojí je skvělé prošlehané s trochou javorového sirupu, karamelu nebo melasy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty