zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Nejrychlejší hrníčková bublanina s třešněmi
Autor: Akademie kvality Nejrychlejší hrníčková bublanina s třešněmi

Nejrychlejší hrníčková bublanina s třešněmi

Hodnoceno: 4x
Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. Vyzkoušejte jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Do mouky přidejte vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr a olej. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
  2. Do plechu vložte pečicí papír a vylijte do něj hotovou směs. 
  3. Navrch směsi naklaďte vypeckované třešně.
  4. Bublaninu vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 35 minut.

PRIMA TIP: Během letních měsíců doporučujeme použít čerstvé třešně. Mimo sezonu můžete použít kompotované třešně. S výběrem kvalitních surovin na pečení vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Nejrychlejší hrníčková bublanina s třešněmi
Autor: Akademie kvality Nejrychlejší hrníčková bublanina s třešněmi
Nejrychlejší hrníčková bublanina s třešněmi
Autor: Akademie kvality Nejrychlejší hrníčková bublanina s třešněmi

reklama