Suroviny
- olej 1/2 hrnku
- vejce 2 ks
- mléko 1 hrnek
- cukr krupice 1 hrnek
- vanilkový cukr 1 sáček
- polohrubá mouka 2 hrnky
- třešně (vypeckované ) 300 g
Připravte hrníčkovou bublaninu s třešněmi podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Do mouky přidejte vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr a olej. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.
- Do plechu vložte pečicí papír a vylijte do něj hotovou směs.
- Navrch směsi naklaďte vypeckované třešně.
- Bublaninu vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 35 minut.
PRIMA TIP: Během letních měsíců doporučujeme použít čerstvé třešně. Mimo sezonu můžete použít kompotované třešně. S výběrem kvalitních surovin na pečení vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO.
Vyzkoušejte také recept na výborný rybízový koláč s drobenkou podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Rybízový koláč s drobenkou