Višňový čokokoláč

Moje hodnocení
1x

Milujete višně? Ochutnejte tuto výtečnou kombinaci višní a čokolády, rozhodně nebudete litovat.

8 porcí
90 minut

Suroviny

  • kakao 2 lžíce
  • změklé máslo 100 g
  • cukr 100 g
  • vejce 1 ks
  • hladká mouka 100 g
  • kypřicí prášek 1 sáček
  • mléko 100 ml

Ozdoba

  • vypeckované višně nebo třešně 2 hrsti
  • lískové ořechy 1 hrst
  • mléčná čokoláda 50 g

Postup přípravy

  1. Předehřejte si troubu na 160 °C. Připravte si mísu, ve které budeme zpracovávat těsto a vložte do ní kakao.
  2. Dále máslo, poté přidejte cukr a jedno celé vejce.
  3. Přisypejte mouku, kypřicí prášek a nakonec mléko. Těsto zpracujte.
  4. Vypeckujte si třešně nebo višně.
  5. Formu si vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, např. pekáček o rozměrech 20x15 cm.
  6. Těsto vylijte do formy, navrch nasypte třeště nebo višně.
  7. Dále kusy ořechů a nakonec kusy mléčné čokolády.
  8. Celou formu vložte do předehřáté trouby a nechte péct. Podávejte klidně ještě teplé.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty