Ozdoba
- višně (vypeckované višně nebo třešně) 2 hrsti
- lískové ořechy 1 hrst
- mléčná čokoláda 50 g
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 160 °C. Připravte si mísu, ve které budeme zpracovávat těsto a vložte do ní kakao.
- Dále máslo, poté přidejte cukr a jedno celé vejce.
- Přisypejte mouku, kypřicí prášek a nakonec mléko. Těsto zpracujte.
- Vypeckujte si třešně nebo višně.
- Formu si vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, např. pekáček o rozměrech 20x15 cm.
- Těsto vylijte do formy, navrch nasypte třeště nebo višně.
- Dále kusy ořechů a nakonec kusy mléčné čokolády.
- Celou formu vložte do předehřáté trouby a nechte péct. Podávejte klidně ještě teplé.
Višňový čokokoláč 2 Zdroj: Smoothcooking.cz