Suroviny
- višně 900 g
- červené víno 100 ml
- vanilkový cukr 1 sáček
- želírovací cukr (extra) 500 g
- kyselina citrónová (podle potřeby)
Postup přípravy:
- Na přípravu džemu rozmixujte 600 g očištěných a vypeckovaných višní a zbytek překrájejte na poloviny. Vše vložte do většího hrnce, přilijte červené víno, přisypte vanilkový a želírovací cukr a dobře promíchejte.
- Za stálého míchání přiveďte k varu a důkladně povařte minimálně 5 minut. Na talířek kápněte 1–2 lžičky džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmíchejte ještě 2 zarovnané lžičky kyseliny citrónové.
- Případnou pěnu odeberte a ihned plňte do připravených čistých sklenic až po okraj. Sklenice uzavřete víčky, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Dáváte přednost třešním? Upečte si bublaninu podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Hrníčková bublanina s třešněmi
Nebo mrkněte na jiné višňové recepty: