reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Višně v rosolu
Autor: archiv Labeta Višně v rosolu

Višně v rosolu

Hodnoceno: 5x
Krásný recept jako od babičky, nebo možná i prababičky! Pikantní višně se trochu dokyselí rybízovou šťávou a vznikne hodně hustý kompot – až želé s kusy ovoce. Ideální do müsli, ale třeba také k sýrům.
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Nejprve je třeba odšťavnit rybíz.
  2. Višně poté smíchejte se šťávou z rybízu a cukrem a několik minut nechte odležet.
  3. Potom vařte 5 minut. Pro chuť je možné přidat i trochu rumu.
  4. Směs naplňte do sklenic, víčka i hrdla vydezinfikujte a uzavřete.
  5. V tomto případě na druhu sklenic nezáleží – sterilovat musíme všechny.
  6. Stačí naplněné sklenice vařit alespoň 15 minut v hrnci, kde stojí do poloviny ponořené ve vodě.
  7. Po vychladnutí se ze šťávy stane třaslavý rosol.
Višně v rosolu
Autor: archiv Labeta Višně v rosolu

reklama