Višně v rosolu

Moje hodnocení
5x

Krásný recept jako od babičky, nebo možná i prababičky! Pikantní višně se trochu dokyselí rybízovou šťávou a vznikne hodně hustý kompot – až želé s kusy ovoce. Ideální do müsli, ale třeba také k sýrům.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • třešně (vypeckované třešně) 500 g
  • rybíz (červený rybíz) 200 g
  • bio třtinový želírovací cukr 3:1 (např. Labeta) 250 g
  • trochu rumu (volitelné)

Postup přípravy

  1. Nejprve je třeba odšťavnit rybíz.
  2. Višně poté smíchejte se šťávou z rybízu a cukrem a několik minut nechte odležet.
  3. Potom vařte 5 minut. Pro chuť je možné přidat i trochu rumu.
  4. Směs naplňte do sklenic, víčka i hrdla vydezinfikujte a uzavřete.
  5. V tomto případě na druhu sklenic nezáleží – sterilovat musíme všechny.
  6. Stačí naplněné sklenice vařit alespoň 15 minut v hrnci, kde stojí do poloviny ponořené ve vodě.
  7. Po vychladnutí se ze šťávy stane třaslavý rosol.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty