Višně v rosolu
Zdroj: archiv Labeta
Višně v rosolu
Zdroj:
archiv Labeta
Krásný recept jako od babičky, nebo možná i prababičky! Pikantní višně se trochu dokyselí rybízovou šťávou a vznikne hodně hustý kompot – až želé s kusy ovoce. Ideální do müsli, ale třeba také k sýrům.
Postup přípravy
-
Nejprve je třeba odšťavnit rybíz.
-
Višně poté smíchejte se šťávou z rybízu a cukrem a několik minut nechte odležet.
-
Potom vařte 5 minut. Pro chuť je možné přidat i trochu rumu.
-
Směs naplňte do sklenic, víčka i hrdla vydezinfikujte a uzavřete.
-
V tomto případě na druhu sklenic nezáleží – sterilovat musíme všechny.
-
Stačí naplněné sklenice vařit alespoň 15 minut v hrnci, kde stojí do poloviny ponořené ve vodě.
-
Po vychladnutí se ze šťávy stane třaslavý rosol.
Višně v rosolu 2
Zdroj: archiv Labeta
Višně v rosolu 2
Zdroj:
archiv Labeta