Suroviny
- rajčata 600 g
- bílé fazole 1 plechovka
- salátová okurka 1 ks
- červená cibule 1 ks
- bazalka 1 hrst
- oregano 1 hrst
- směs listových salátů 1 hrst
Na zálivku
- olivový olej 4 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- med 1 lžička
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejdříve vytvořte zálivku smícháním všech ingrediencí. Můžete je promíchat v misce a nebo můžete použít menší zavařovací skleničku, kterou při promíchávání použijete jako malý šejkr.
- Okurku dobře omyjte, ale neloupejte. Stačí rozpůlit a zbavit semínek, abychom v salátu neměli přebytečnou vodu.
- Rajčata nakrájejte a ve velké míse smíchejte společně s okurkou, fazolemi a na kolečka nakrájenou červenou cibulí.
- Dobře promíchejte se zálivkou a nahrubo natrhanou bazalkou, oregánem a mixem salátových listů.