Suroviny
- červená rajčata 300 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- vejce 3 ks
- červená cibule (menší) 1 ks
- jarní cibulka 1 ks
- hladkolistá petržel
- křen
- majonéza 3 lžíce
- zakysaná smetana 1 lžíce
- extra virgin olivový olej
Připravte rajčatový salát s majonézou a vejci podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem
Rajčatový salát s cibulí a majonézou znáte všichni. Trošku jsem ho vyťukal, aby v hubě hezky zvonil.
Postup přípravy
- Páč je to rajčatový salát, tak začneš rajčatama. Malý rajčata šmikneš napůl, ty větší na měsíčky a vyřízneš z toho bubáka. No a pak nějak od oka, aby to lícovalo s těma malýma rajčatama, co jsou vejpůl.
- Když máš hodně šťavnatý nebo lehce přezrálý rajčata, potřebuješ, aby pustily tu šťávu. Dej je do cedníku, trochu je osol a promíchej.
- Než se ti rajčata opotí, uvař si vajíčka natvrdo. To je 8-10 minut, podle velikosti.
- Dál si nakrájej cibuli, mně do salátu nejvíc lícuje červená, jak chutí, tak barvou. Lahůdková cibulka samozřejmě v takovým salátu nesmí chybět. Nasekej hladkolistou petržel, kudrnku si schovej na chlebíčky.
- Do dresinku si nastrouhej kousek kořene křenu. Pokud ho nemáš, použij ten smetanový ve skleničce. Do mísy dej majonézu, zakysanku, zakápni olivovým olejem a přidej ten nastrouhaný křen. Dresink rozmíchej, ochutnej, případně trochu dosol.
- A teď už to jenom celý dokončíš. Do mísy dej vypocený rajčata, nakrájený vajíčka, osol a opepři. Přidej cibuli, cibulku, petrželku, trochu to spolu promíchej, abys měl v tý míse suroviny rovnoměrně zastoupený a přilej připravený dresink. Znova to promíchej, ale nerozjebej rajčata, pustí ti šťávu a naředí dresink.
- Zamíchaný salát dej do lednice alespoň na hodinu vychladit. Cháluje se to jako příloha i jako hlavní jídlo. Sežereš to všechno sám a ani se nebudeš stydět.

Vyzkoušejte také jednoduchý rajčatový salát s cibulí podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Rajčatový salát s červenou cibulkou
