Suroviny
- cherry rajčata (nakrájená na čtvrtiny) 16 ks
- cukrový hrášek (mladé lusky, očištěné a rozpůlené) 200 g
- cuketa (nastrouhaná na tenké nudličky) 1 ks
- mrkev (nastrouhaná na tenké nudličky) 1 ks
- rybí omáčka (thajská ) 2 lžíce
- rýžový ocet 1 lžíce
- sladká chilli omáčka 2 lžičky
- limetková šťáva (čerstvě vymačkaná ) z 1/2 limety
- arašídy (pražené drcené ) 50 g
- bazalka (čerstvé listy thajské bazalky na ozdobu) 1 hrst
Postup přípravy
- V servírovací nádobě smíchejte dohromady cherry rajčátka, hrachové lusky, cuketu a mrkev.
- Thajskou rybí omáčku smíchejte s octem, sladkou chilli omáčkou a citronovou šťávou a výsledným dresinkem zalijte salát.
- Přimíchejte arašídy, ozdobte listy thajské bazalky a ihned podávejte.