Na skok v kuchyni

Rajčatový salát s opečeným prosciuttem, křupavými krutony a burratou

Moje hodnocení
8x

Letní salát, který zvládnete připravit opravdu rychle a bez většího nákupu. Hodí se jako lehká večeře nebo příloha a krásně vás zasytí.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Cherry rajčátka nakrájejte napůl a dejte do cedníku nad mísou. Osolte a nechte 30 minut odstát, aby šťáva z rajčat vytekla do mísy.
  2. Ciabatty nakrájejte a poté natrhejte na 2cm kousky. Dejte na pekáč, pokapejte olivovým olejem a posypte citronovou kůrou. Přidejte prosciutto a pečte takto dohromady 12–14 minut na 180 °C.
  3. Mezitím si připravte zálivku z olivového oleje (cca 2 lžíce), dijonské hořčice, lžičky medu, lžíce citronové šťávy, najemno nakrájené šalotky, pažitky a italských bylinek. Zálivku zlehka osolte a opepřete.
  4. Smíchejte rajčata, ciabattu, zálivku a navrch směsi poklaďte lístky bazalky. Navrch přidejte křupavé prosciutto a rovnoměrně rozprostřete burratu.

Kdo miluje rajčata, určitě by měl vyzkoušet tento videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Rajčatový salát s červenou cibulí

Nebo tu máme další rajčatové dobroty:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty