Palačinky
- vejce 1 ks
- mléko (bio nebo voda) 220 ml
- pohanková mouka (bio pohanková mouka PROBIO) 100 g
- olej (na smažení)
- sůl 1 špetka
Na obložení
- vejce 4 ks
- čerstvý sýr
- zelenina (čerstvá )
- bylinky (nebo klíčky)
Postup přípravy
- Z vejce, mléka nebo vody, pohankové mouky a špetky soli vymíchejte metlou hladké lité těsto. Nechte odpočívat asi 10 minut.
- Mezitím usmažte z vajec volská oka a nakrájejte zeleninu a bylinky, kterými nakonec galetky ozdobíte.
- Na rozpálené omaštěné pánvi osmažte palačinky z obou stran. Poté je potřete čerstvým sýrem. Doprostřed každé palačinky položte volské oko a okraje přehněte (do psaníčka).
- Podávejte posypané čerstvými bylinkami nebo klíčky, s čerstvou zeleninou.
PRIMA TIP: Odkud recept na galetku pochází? Její původ je ve Francii, v Bretani a Normandii, kde tyto tenoučké galette připravují k snídani. Jejich tenkost je docílena kroužícím dřívkem ve tvaru obráceného T po pánvi s těstem.
Tradiční pohanková galetka se sázeným vejcem 2 Zdroj: PROBIO
Připravte si výborné palačinky jako od maminky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE