zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pohankový koláč s tvarohovou náplní a jablky
Autor: PROBIO Pohankový koláč s tvarohovou náplní a jablky

Pohankový koláč s tvarohovou náplní a jablky

Hodnoceno: 3x
Koláč připravený z pohankové mouky je plný živin a báječně zasytí i díky tvarohu, který je plný bílkovin. Ideální snídaně nebo svačina pro ty, kteří preferují sladké. I když přidaného cukru v tomto moučníku nenajdete mnoho, o sladkou chuť se postarají především jablka.
do 1 hodiny
1 koláč porce

reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Těsto:

Postup

  1. Mouku smíchejte s moučkovým cukrem a špetkou soli. Do těsta zapracujte máslo a vejce. Těstem vyložte koláčovou formu o průměru 22 cm. Nejlépe vám to půjde tak, když těsto rozválíte na pomoučeném vále na plát silný cca 1 cm a přeložíte ho do formy, kde ho dotvarujete. Těsto je totiž křehké a mohlo by se vám v případě tenčího vyválení špatně přenášet do formy.
  2. Ve formě těsto upravte prsty tak, aby mělo zvednuté okraje do výšky zhruba 2 cm. Kde těsto vyčnívá, seřízněte ho nožem, kde naopak vidíte, že je těsta málo, přidejte. Nesnažte se docílit co nejtenčího těsta, spíš se držte síly cca 5–7 mm.
  3. Tvaroh prošlehejte s vejcem, cukrem, oříšky a skořicí. Rozetřete na těsto.
  4. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké měsíčky. Ty rozprostřete po povrchu koláče.
  5. Pečte při 190 °C 30 minut. Nechte zcela zchladnout. 
Pohankový koláč s tvarohovou náplní a jablky
Autor: PROBIO Pohankový koláč s tvarohovou náplní a jablky

reklama

Související témata: jablečný koláč , jablka , tvaroh , pohanková mouka , Sladké