Ukrajinská bramborová polévka s houbami a pohankou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Ukrajinská bramborová polévka s houbami a pohankou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Tak tohle je přímo esence pořádné lidové stravy a také něco, co by dostalo všechny body za zdravé jídlo. Je to trochu jiná bramboračka, než jsme zvyklí, ale tím lépe. Rozšiřme si obzory.
4 porce
30 minut
ukrajinská
Postup přípravy
-
Namočené houby přeceďte přes jemné sítko, abyste je zbavili usazeného písku a případných nečistot, a čistou tekutinu uchovejte. Houby, tekutinu a celou cibuli zalijte v hrnci 2,5 litry studené vody, uveďte do varu a pak na mírném stupni vařte 15 minut. Podle chuti osolte, opepřete, přidejte brambory a pohanku a vařte ještě 15 minut.
-
Mezitím rozehřejte v pánvi 1 lžíci oleje a na středně nízkém stupni smažte cibuli 5 minut. Přidejte mrkev a smažte dalších 5 minut za častého promíchávání.
-
Cibuli s mrkví přidejte do polévky. V pánvi rozehřejte máslo na středně vysokém stupni a přidejte zbylý slunečnicový olej. Vsypte houby a smažte je 5 až 7 minut dozlatova, pak je přidejte do polévky.
-
Polévku podávejte případně posypanou koprem, se zakysanou smetanou a opečeným chlebem.
Ukrajinská bramborová polévka s houbami a pohankou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Ukrajinská bramborová polévka s houbami a pohankou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD