Akademiekvality.cz

Pohanková kaše s mandlovým mlékem a karamelizovanými jablky a hruškami

Moje hodnocení
10x

Určitě jste už někde zaslechli, že je pohanka velmi cenná potravina. Její předností je např. obsah rutinu, který zpružňuje a posiluje naše cévy. Víte ale, jak ji připravit, aby vám zároveň chutnala? Uvařte ji protentokrát na sladko, a to v mandlové alternativě mléka se skořicí. Použijte med a dochuťte ji zkaramelizovanými jablky a hruškami, které dodají pokrmu šmrnc. Protože je pohanka přirozeně bezlepková a klasické mléko jsme nahradili mandlovým nápojem, mohou si na této dobrotě pochutnat i celiaci a lidé trpící alergií na mléčnou bílkovinu nebo laktózovou intolerancí.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Pohanku namočte do studené vody přes noc. Poté ji přeceďte a dejte vařit s mandlovým mlékem a mletou skořicí. Přibližně za 15 minut je pohanka hotová. Můžete ji nechat v celku nebo rozmixovat tyčovým mixerem úplně na kaši.
  2. Do kaše přidejte 20 g másla a dochuťte ji medem. Můžete dát i špetku soli.
  3. Na pánvi nebo v kastrůlku se silným dnem zahřívejte cukr. Jakmile začne vytvářet hrudky, protože se nerozpouští rovnoměrně, plamen stáhněte. Cukr dále míchejte, aby se hrudky rozpustily. Karamel ještě párkrát zamíchejte, aby se spojil a všechen cukr roztál. Zalijte trochou vody a nechte karamel odvařit. Do karamelu se zbytkem vody přidejte máslo a nakonec v karamelové omáčce prohřejte nakrájená jablka s hruškami.

Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty