zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Výborná a zdravá pohanková pomazánka
Autor: archiv Probio.cz Výborná a zdravá pohanková pomazánka

Výborná a zdravá pohanková pomazánka

Hodnoceno: 3x
Pohanka patří mezi prokazatelně zdraví prospěšné potraviny, někdy je ale problém s tím ji zpracovat opravdu chutně. V téhle pomazánce ji na chleba propašujete i mlsným chlapům :) Je totiž perfektně dochucená a s křupavým elementem. Můžete ji mazat nejen na snídaňový toust, ale i na večírkové chlebíčky!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Pohanku zalijte vodou v poměru 1 : 2 (pohanka : voda) a osolte. Vařte 3 minuty a 20 minut nechte dojít pod pokličkou.
  2. Nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek osmažte na olivovém oleji dozlatova.
  3. Smíchejte uvařenou pohanku, smaženou cibuli s česnekem, nadrobno nakrájenou okurku, hořčici, lahůdkové droždí a majoránku. Vše dochuťte solí a pepřem. 
  4. Pomazánku mažte ve vysoké vrstvě na kváskový chléb a posypte například naklíčeným mungem nebo vojtěškovými klíčky.

PRIMA TIP: Kvalitní potraviny a koření v bio kvalitě nakoupíte na webu PROBIO.CZ, kde najdete také spoustu zajímavých a zdravých receptů.

Výborná a zdravá pohanková pomazánka
Autor: archiv Probio.cz Výborná a zdravá pohanková pomazánka

reklama

Související témata: pohanka , pomazánka , bez masa , Malá jídla