Suroviny
- pohankové kroupy Bio Probio 100 g
- mořská sůl 2 špetky
- extra panenský olivový olej, např. Biolinie 2 lžíce
- cibule 2 ks
- česnek 6 stroužků
- nakládané kyselé okurky 2 ks
- jemná hořčice 1 lžíce
- lahůdkové droždí 1 lžíce
- majoránka 1 lžíce
- pepř (čerstvě namletý černý pepř)
- mungo nebo vojtěškové klíčky na posypání
Postup přípravy
- Pohanku zalijte vodou v poměru 1 : 2 (pohanka : voda) a osolte. Vařte 3 minuty a 20 minut nechte dojít pod pokličkou.
- Nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek osmažte na olivovém oleji dozlatova.
- Smíchejte uvařenou pohanku, smaženou cibuli s česnekem, nadrobno nakrájenou okurku, hořčici, lahůdkové droždí a majoránku. Vše dochuťte solí a pepřem.
- Pomazánku mažte ve vysoké vrstvě na kváskový chléb a posypte například naklíčeným mungem nebo vojtěškovými klíčky.
PRIMA TIP: Kvalitní potraviny a koření v bio kvalitě nakoupíte na webu PROBIO.CZ, kde najdete také spoustu zajímavých a zdravých receptů.
Výborná a zdravá pohanková pomazánka Zdroj: archiv Probio.cz