zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pohanková sekaná s kysaným zelím
Autor: archiv Probio.cz Pohanková sekaná s kysaným zelím

Pohanková sekaná s kysaným zelím

Hodnoceno: 3x
Pokud jste se rozhodli se začátkem roku trochu odlehčit jídelníček, oceníte recept na sekanou z pohanky a kysaného zelí. Pokud zvolíte mechanicky loupanou pohanku, určitě si pochutnáte, právě ta má příjemně oříškovou chuť.
do 1 hodiny
4 porce

Pohanka patří k cenným zdrojům vlákniny, je přirozeně bezlepková a ukrývá v sobě nejen spoustu cenných minerálů a vitamínů, např. draslík, fosfor, vápník, železo, měď mangan, zinek, vitamíny skupiny B, cholin, rutin a tokoferol (E), ale také nenasycené mastné kyseliny a vysoký obsah rutinu. Ten má velmi prospěšné účinky na cévy, kterým vrací pružnost. 

reklama

Postup

  1. Pohanku připravte podle návodu na obalu a nechte vychladnout. V míse smíchejte vychladlou pohanku lámanku, vejce, najemno nakrájenou syrovou (nebo ještě lépe orestovanou) cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené zelí, osolte, opepřete, ochuťte majoránkou a přisypte strouhanku, aby vzniklo tvárné těsto.
  2. Z něj můžete vytvarovat šišku na sekanou nebo formovat malé karbanátky, které před smažením ještě obalte ve strouhance. Šišku na sekanou dejte do pekáče, podlijte 1,5 dcl vody, polijte olivovým olejem a upečte dozlatova, trvá to cca 45 minut.
  3. Servírujte s vařenými bramborami a kysaným zelím. Sekaná je výborná i s rajskou omáčkou a knedlíkem.
Pohanková sekaná s kysaným zelím
Autor: archiv Probio.cz Pohanková sekaná s kysaným zelím

reklama

Související témata: pohanka , sekaná , bez masa , Hlavní jídla