Akademie kvality

Slaná pohanková kaše s majoránkou, slaninou a zastřeným vejcem

Moje hodnocení
1x

Někteří pohanku milují, druzí ji odmítají. Pohankovou kaši ale lze připravit na nespočet různých způsobů. Tentokrát vám přinášíme verzi s majoránkou, slaninou a zastřeným vejcem. Vyzkoušejte ji, třeba vás právě tahle kombinace chutí nadchne.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěňte nakrájenou cibulku a česnek, přidejte pohanku, kterou uvařte podle návodu. Pohanku podlévejte vývarem, popřípadě vodou, osolte a opepřete. Do hotové pohanky přidejte majoránku, máslo a dochuťte.
  2. V kastrůlku přiveďte vodu k varu, přidejte ocet, osolte a naběračkou vytvořte vodní vír, do kterého opatrně přidejte rozklepnuté vejce a vařte přibližně 3 minuty. Poté vejce vyjměte, položte na ubrousek a nechte okapat.
  3. Slaninu opečte na pánvi dozlatova. Na hotovou kaši přidejte zastřené vejce a opečenou slaninu.
PRIMA TIP: Do pohankové kaše můžete v průběhu jejího vaření přidat sušené houby. Ty je důležité nejprve zalít horkou vodou, například v hrnečku, a nechat odstát alespoň 10 minut. Houby společně s vodou, ve které se namáčely, následně přidejte do pohanky.

Ať už se rozhodnete pro nákup na farmářském trhu, nebo v supermarketu, jednotlivé suroviny kupujte vždy s označením log kvality. Může se jednat o Klasu, Regionální potravinu nebo BIO.

Honí vás mlsná? Připravte si krupicovou kaši s karamelizovanými jablky a čokoládou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty