Suroviny
Postup přípravy
- Na oleji zpěňte nakrájenou cibulku a česnek, přidejte pohanku, kterou uvařte podle návodu. Pohanku podlévejte vývarem, popřípadě vodou, osolte a opepřete. Do hotové pohanky přidejte majoránku, máslo a dochuťte.
- V kastrůlku přiveďte vodu k varu, přidejte ocet, osolte a naběračkou vytvořte vodní vír, do kterého opatrně přidejte rozklepnuté vejce a vařte přibližně 3 minuty. Poté vejce vyjměte, položte na ubrousek a nechte okapat.
- Slaninu opečte na pánvi dozlatova. Na hotovou kaši přidejte zastřené vejce a opečenou slaninu.
PRIMA TIP: Do pohankové kaše můžete v průběhu jejího vaření přidat sušené houby. Ty je důležité nejprve zalít horkou vodou, například v hrnečku, a nechat odstát alespoň 10 minut. Houby společně s vodou, ve které se namáčely, následně přidejte do pohanky.
Ať už se rozhodnete pro nákup na farmářském trhu, nebo v supermarketu, jednotlivé suroviny kupujte vždy s označením log kvality. Může se jednat o Klasu, Regionální potravinu nebo BIO.
Honí vás mlsná? Připravte si krupicovou kaši s karamelizovanými jablky a čokoládou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE