Najděte si recept
Na co máte chuť?

Istrijská fazolová polévka
Tato polévka má mnoho variací, ale nikdy v ní nechybí uzené maso a fazole. Zkuste ji, zaručeně vás zahřeje a postaví na nohy!
do 1,5 hodiny
Suroviny
- uzená žebra (nebo tradičně kost od pršutu se zbytkem masa)
- černé fazole 1 hrnek
- mrkev 1 ks
- Petržel 1 ks
- Rajče 1 ks
- brambory 2 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- Uzený bůček 100 g
- petrželová nať 1 hrst
- sůl, pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do hrnce vložte kost z pršutu nebo uzená žebra spolu s fazolemi (ty předem namočte, nejlépe přes noc), celým stroužkem česneku a celou cibulí.
- Vše zalijte vodou a vařte na mírném plameni asi 60 minut. Nyní vyjměte cibuli a česnek a vyhoďte je.
- Po hodině dejte do hrnce ostatní suroviny: nakrájené brambory, oloupané a nakrájené rajče, mrkev a petržel.
- Když je vše uvařené doměkka, do polévky přidejte už jen drobně nakrájenou petrželku, uzený bůček a druhý stroužek česneku. Tuto směs před tím krátce orestujte na pánvi.
- Polévku dochuťte solí a pepřem. Dobrou chuť!
Istrijská fazolová polévka; foto: Coolinářka
Coolinářka je COOL!
Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.
Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!
Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.