reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Istrijská fazolová polévka
Autor: Coolinářka Istrijská fazolová polévka

Istrijská fazolová polévka

Hodnoceno: 0x
Tato polévka má mnoho variací, ale nikdy v ní nechybí uzené maso a fazole. Zkuste ji, zaručeně vás zahřeje a postaví na nohy!
do 1,5 hodiny

reklama

reklama

Postup

  1. Do hrnce vložte kost z pršutu nebo uzená žebra spolu s fazolemi (ty předem namočte, nejlépe přes noc), celým stroužkem česneku a celou cibulí.
  2. Vše zalijte vodou a vařte na mírném plameni asi 60 minut. Nyní vyjměte cibuli a česnek a vyhoďte je.
  3. Po hodině dejte do hrnce ostatní suroviny: nakrájené brambory, oloupané a nakrájené rajče, mrkev a petržel.
  4. Když je vše uvařené doměkka, do polévky přidejte už jen drobně nakrájenou petrželku, uzený bůček a druhý stroužek česneku. Tuto směs před tím krátce orestujte na pánvi.
  5. Polévku dochuťte solí a pepřem. Dobrou chuť!

Istrijská fazolová polévka 2 Foto: Istrijská fazolová polévka; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

reklama