Suroviny
- uzená žebra (nebo tradičně kost od pršutu se zbytkem masa)
- fazole 1 hrnek
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- rajčata 1 ks
- brambory 2 ks
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- uzený vepřový bůček 100 g
- petrželová nať 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do hrnce vložte kost z pršutu nebo uzená žebra spolu s fazolemi (ty předem namočte, nejlépe přes noc), celým stroužkem česneku a celou cibulí.
- Vše zalijte vodou a vařte na mírném plameni asi 60 minut. Nyní vyjměte cibuli a česnek a vyhoďte je.
- Po hodině dejte do hrnce ostatní suroviny: nakrájené brambory, oloupané a nakrájené rajče, mrkev a petržel.
- Když je vše uvařené doměkka, do polévky přidejte už jen drobně nakrájenou petrželku, uzený bůček a druhý stroužek česneku. Tuto směs před tím krátce orestujte na pánvi.
- Polévku dochuťte solí a pepřem. Dobrou chuť!