Těsto
- voda (vlažná) 250 ml
- sušené droždí 5 g
- cukr krupice 5 g
- máslo (rozpuštěné) 25 g
- hladká mouka 450 g
- sůl 1/2 lžičky
Na potření
- olivový olej 50 ml
- česnek 3 stroužky
- sůl 3 g
- hladkolistá petržel (nasekaná) 20 g
- strouhaný parmazán 20 g
Postup přípravy
- Do mísy nalijte vlažnou vodu, přidejte droždí, cukr, rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a přilijte tekutou směs s droždím. Vypracujte hladké a pružné těsto. Těsto přikryjte a nechte hodinu kynout.
- Mezitím v míse smíchejte olivový olej, rozdrcený česnek, sůl, nadrobno nasekanou petržel a nastrouhaný parmazán.
- Když těsto vykyne, položte ho na prkénko vysypané moukou, vytvarujte a rozválejte na kruh o průměru 30 cm. Položte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte a nechte dalších 30 minut kynout. Poté tupou stranou delšího nože udělejte na horní straně těsta mřížku a potřete těsto připravenou petrželovo-česnekovou směsí.
- Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte přibližně 20 až 25 minut.
- Podávejte ještě teplé s dobrou polévkou nebo jen namočené v kvalitním olivovém oleji.
Vyzkoušejte také chlebové placky naan podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Česnekový naan – indická chlebová placka s bylinkami