Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Chlebové bochníčky s pažitkou a opečeným česnekem

6 bochánků porcí
do 2 hodin
Chlebové bochníčky s pažitkou a opečeným česnekem
Chlebové bochníčky s pažitkou a opečeným česnekem Autor: isifa.com
Nad poctivý domácí chléb není. Vyzkoušejte tentokrát jeho obdobu a upečte chlebové bochánky s pažitkou a lahodným pečeným česnekem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Mouku a sůl dejte do robotu s mísicím nožem a dobře promíchejte nebo dejte do velké mísy a rukou promíchejte do středu.
  2. Ve džbánku smíchejte teplou vodu a cukr, aby se dobře spojily. Nadrobte do směsi droždí a dejte na teplé místo asi na 10 minut, dokud směs nezačne pouštět bublinky a nebude mít asi dvojnásobný objem.
  3. Kvásek přilijte do moučné směsi v hnětači spolu s olejem a vejcem a mixujte asi 5 minut nebo, pokud hmotu zpracováváte rukama, uhněťte vše do těsta a dejte ho na pomoučené místo a důkladně propracujte, dokud nebude hladké a vláčné.
  4. Těsto dejte do olejem vymazané mísy a nechte stát asi 45 minut nebo dokud nenakyne na dvojnásobek objemu.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C. V misce rozdrťte stroužky opečeného česneku, odstraňte opečené slupky a smíchejte s pažitkou. Z těsta udělejte placku. Dejte ji na pomoučené místo, na střed těsta rozprostřete pažitkovou směs, přehrňte těsto přes ni a pak 2–3 minuty hněťte, aby se smísila s těstem. Vyválejte těsto na váleček, ten rozkrájejte na 6 dílů a z každého z nich uválejte kouli. Bochánky dejte na naolejovaný pekáč, nechte asi 20 minut ještě kynout, potom je potřete rozšlehaným vejcem a posypte hrubou solí. Pečte 40–45 minut.
  6. Při podávání: Nechte bochánky vychladnout a podávejte je posypané nasekanou čerstvou pažitkou.
Reklama

Chlebové bochníčky s pažitkou a opečeným česnekem Foto: isifa.com

Chlebové bochníčky s pažitkou a opečeným česnekem. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama