Pinsa Marinara – poctivá chuť Itálie na křupavém těstě plná rajčat a bylinek
Zdroj: Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia
Pinsa Marinara – poctivá chuť Itálie na křupavém těstě plná rajčat a bylinek
Zdroj:
Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia
Tenké a krásně křupavé těsto, k tomu hromada rajčat, kapary a voňavé ančovičky. Pinsa Marinara je skvělou ukázkou, že v jednoduchosti je opravdu síla! Netřeba sýra, ale ani žádné další hromady ingrediencí.
Suroviny
-
hotové těsto na pinsu
(k prohřátí)
1 ks
-
extra panenský olivový olej
1 lžíce
-
rajčata v konzervě
(sekaná)
100 g
-
rajče
(kombinace červených a žlutých; klidně i cherry rajčata)
2 ks
-
ančovičky
6 ks
-
kapary
(dle chuti)
cca 1 lžíce
-
bazalka
Postup přípravy:
-
Pinsu potřete na povrchu olivovým olejem a sekanými rajčaty.
-
Na povrch rozložte nakrájená čerstvá rajčata a pečte při 220 °C asi 15 minut.
-
Vyjměte z trouby a přidejte ančovičky, kapary a bazalku. Ihned servírujte.
Chcete si připravit vlastní těsto na pizzu? Můžete, máme pro vás videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté těsto na pizzu
Nebo mrkněte na další italské chuťovky: