S vášní pro jídlo

Skyramisu aneb zdravější tiramisu do skleničky

Moje hodnocení
4x

Je jasné, že variant tiramisu existuje celá řada, ale slyšeli jste někdy o skyramisu? Mascarpone tentokrát nebylo nahrazeno tvarohem nebo ricottou, ale skyrem! Ochutnejte nevšední verzi této italské klasiky.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Na dokončení:

Postup přípravy:

  1. Do vysoké nádoby dejte skyr, smetanu ke šlehání a moučkový cukr. Vše pomocí mixéru se šlehacími nástavci šlehejte na vysoké otáčky asi 5 minut, aby se krém hezky našlehal.
  2. Ve skleničce promíchejte vychladlé espresso s amarettem a postupně v něm krátce namáčejte piškoty, které rozložte na dno každé skleničky.
  3. Na piškoty potom lžící přidejte část krému, který urovnejte. Na krém dejte opět vrstvu namočených piškotů, na které přidejte zbylý krém.
  4. Každé skyramisu nakonec zasypte kakaem a nechte v lednici uležet aspoň 1 hodinu.

A nebo si pusťte videorecept na klasickou variantu:

Kompletní recept najdete ZDE: Tiramisu

Případně otestujte další variace tiramisu s nevšedními příchutěmi:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty