Suroviny
- skyr 450 g
- smetana ke šlehání 100 ml
- moučkový cukr 3 lžíce
Na dokončení:
- piškoty 1 hrst
- espresso (nebo silná káva) 1 malé
- mandlový likér amaretto (v nouzi kvalitní rum) 1 panák
- holandské kakao
Postup přípravy:
- Do vysoké nádoby dejte skyr, smetanu ke šlehání a moučkový cukr. Vše pomocí mixéru se šlehacími nástavci šlehejte na vysoké otáčky asi 5 minut, aby se krém hezky našlehal.
- Ve skleničce promíchejte vychladlé espresso s amarettem a postupně v něm krátce namáčejte piškoty, které rozložte na dno každé skleničky.
- Na piškoty potom lžící přidejte část krému, který urovnejte. Na krém dejte opět vrstvu namočených piškotů, na které přidejte zbylý krém.
- Každé skyramisu nakonec zasypte kakaem a nechte v lednici uležet aspoň 1 hodinu.
A nebo si pusťte videorecept na klasickou variantu:
Kompletní recept najdete ZDE: Tiramisu
Případně otestujte další variace tiramisu s nevšedními příchutěmi: