Suroviny
- pappardelle (čerstvé) 300 g
- máslo 50 g
- prosciutto (nakrájené na proužky) 80 g
- hřiby (čerstvé nebo mražené) 200 g
- česnek 1 stroužek
- zeleninový vývar 100 ml
- rozmarýn 1 snítka
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- strouhaný parmazán
- hladkolistá petržel (nasekaná, k servírování)

Postup přípravy
- Na pánvi rozpusťte máslo a nechte ho zhnědnout, dokud nezačne mít oříškovou vůni („beurre noisette“).
- Přidejte stroužek česneku vcelku, krátce ho nechte uvolnit aroma a poté ho vyjměte.
- Přidejte větvičku rozmarýnu, nechte ji na pánvi provonět omáčku a následně ji vyhoďte.
- Do voňavého másla přidejte nakrájené prosciutto a restujte ho, dokud nebude lehce křupavé.
- Přidejte hříbky a restujte, dokud nezezlátnou a nevsáknou chuť másla.
- Zalijte směs zeleninovým vývarem a nechte mírně zredukovat.
- Těstoviny vařte v osolené vroucí vodě (10 g soli na 1 litr vody) do stavu al dente.
- Po scezení je ihned přidejte do pánve k omáčce a důkladně promíchejte, aby se obalily máslovou omáčkou.
- Servírujte ihned se strouhaným parmazánem, posypané čerstvě nasekanou petrželkou.
Vyzkoušejte domácí tortellini plněné prosciuttem s parmazánovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Tortellini s náplní z prosciutta a telecího masa s parmazánovou fondutou podle Riccarda Lucqueho