Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Moje hodnocení
0x

Sladká kombinace kokosu, ananasu a smetany je neodolatelnou připomínkou ikonického koktejlu Piña colada, jen tentokrát v dezertní podobě. Tyto svěží pohárky jsou ideální pro rodinné oslavy nebo jako lehký, voňavý dezert po večeři.

10 porcí
30 minut

Korpus

Ananasová pěna

Koktejl Piña colada vznikl v 50. letech v Portoriku a jeho název v překladu znamená „scezený ananas“. Postupně si získal světovou oblibu díky své exotické chuti a vůni. V dezertní verzi se skvěle snoubí křehká máslová drobenka s krémem z mascarpone a šťavnatým ananasem. Čerstvý ananas seženete snadno v každém větším supermarketu, případně ho můžete nahradit kvalitním ananasem z konzervy ve vlastní šťávě.

Postup přípravy

  1. Rozmixujte sušenky najemno, smíchejte je s cukrem, máslem a kokosem. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 160 °C asi 8 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

  2. Očistěte ananas, většinu nakrájejte na kostičky, zbytek na klínky na ozdobu.

  3. V míse krátce prošlehejte mascarpone s cukrem a vanilkovým extraktem, přilijte smetanu a vyšlehejte do tuha. Nakonec vmíchejte polovinu kostiček ananasu.

  4. Do skleniček střídavě vrstvěte drobenku, ananas, krém, opět drobenku a zakončete vrstvou krému.

  5. Ozdobte klínkem ananasu a koktejlovou třešní. Nechte vychladit alespoň 30 minut před servírováním.

PRIMA TIPY:

  • Přidejte trochu bílého rumu do krému pro autentickou chuť originální Piña Colady (pouze pro dospělé).

  • Místo ananasu zkuste mango, papáju nebo směs tropického ovoce.

  • Pro lehčí variantu použijte tvaroh nebo řecký jogurt místo mascarpone.

Vyzkoušejte také restovaný ananas s vanilkovou omáčkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Restovaný ananas s vanilkovou omáčkou podle Zdeňka Pohlreicha

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů