Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

Pečený rýžový pudink piña colada s kokosem a ananasem

Moje hodnocení
3x

Rýže se s chutí kokosu a ananasu překvapivě dobře snoubí a exoticky znějící drink si ve formě na lžičku mohou vychutnat i děti nebo těhotné ženy. Tenhle dezert vás přenese do Karibiku a svou jednoduchou přípravou se jistě dostane na seznam oblíbených jídel pro návštěvy, líné víkendy a vůbec chvíle, kdy se chcete rozmazlit.

2 porce
60 minut

Suroviny

  • rýže na rizoto (arborio, carnarolli) 100 g
  • granulované sladidlo, med, agáve sirup, panela 2 lžičky nebo podle chuti
  • cukr (kokosové mléko) 600 ml
  • strouhaná kůra z 1 limety a šťáva podle chuti
  • nízkotučný sprej na vaření

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C a kulatou formu o průměru 15 cm vymažte nízkotučným sprejem na vaření.
  2. Do pekáče dejte rýži, sladidlo a kokosové mléko a dobře promíchejte, aby se sladidlo rozpustilo. Přikryjte alobalem a pečte v troubě 1 hodinu a 45 minut.
  3. Ananas nakrájejte na kostičky a promíchejte ho s limetovou kůrou. Můžete ho také zakápnout limetovou šťávou.
  4. Upečený pudink vytáhněte z trouby, rozdělte ho do dvou misek a ozdobte ananasem. Pokud chcete, můžete ho nechat vychladnout, přikrýt, zamrazit a ohřát jindy.

PRIMA TIP: Při zvláštní příležitosti můžete ananas zakápnout bílým rumem a třeba ho i zapálit a podávat pudink flambovaný.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

luxor

Autorky populárního blogu Pinch of Nom (Špetka chuti) už jsme vám představovali při překladu jejich stejnojmenné první kuchařky. Dvě kamarádky se rozhodly zhubnout, a přitom vařit stále chutně i pro širší rodinu. Vyzkoušely spoustu receptů a způsobů, až objevily ten, který jim vyhovuje. Udržet si dlouhodobě ideální váhu je možné pouze při pravidelném stravování a když jsou jídla nejen zdravá, ale i dobrá. Úspěch jejich blogu a kuchařek svědčí o tom, že tento způsob vyhovuje i mnoha dalším lidem. A tak napsaly druhou kuchařku Další špetka chuti s podtitulem Každodenní odlehčení. Uvádějí v ní stovku receptů na vydatné snídaně, lehké obědy, včetně rodinných či slavnostnějších, rychlé večeře i dezerty a zdravé variace jídel z rychlého občerstvení. Polovina receptů je vegetariánských a všechny mají méně než 400 kalorií na porci. 

Vydalo nakladatelství Esence (Euromedia).


Přečtěte si také

Recepty