reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečený rýžový pudink piña colada s kokosem a ananasem
Autor: Špetka chuti Pečený rýžový pudink piña colada s kokosem a ananasem

Pečený rýžový pudink piña colada s kokosem a ananasem

Hodnoceno: 3x
Rýže se s chutí kokosu a ananasu překvapivě dobře snoubí a exoticky znějící drink si ve formě na lžičku mohou vychutnat i děti nebo těhotné ženy. Tenhle dezert vás přenese do Karibiku a svou jednoduchou přípravou se jistě dostane na seznam oblíbených jídel pro návštěvy, líné víkendy a vůbec chvíle, kdy se chcete rozmazlit.
do 2 hodin
2 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C a kulatou formu o průměru 15 cm vymažte nízkotučným sprejem na vaření.
  2. Do pekáče dejte rýži, sladidlo a kokosové mléko a dobře promíchejte, aby se sladidlo rozpustilo. Přikryjte alobalem a pečte v troubě 1 hodinu a 45 minut.
  3. Ananas nakrájejte na kostičky a promíchejte ho s limetovou kůrou. Můžete ho také zakápnout limetovou šťávou.
  4. Upečený pudink vytáhněte z trouby, rozdělte ho do dvou misek a ozdobte ananasem. Pokud chcete, můžete ho nechat vychladnout, přikrýt, zamrazit a ohřát jindy.

PRIMA TIP: Při zvláštní příležitosti můžete ananas zakápnout bílým rumem a třeba ho i zapálit a podávat pudink flambovaný.

Pečený rýžový pudink piña colada s kokosem a ananasem
Autor: Špetka chuti Pečený rýžový pudink piña colada s kokosem a ananasem

reklama

Špetka chuti
Kate Allinsonová, Kay Featherstonová

Kate a Kay vedly společně 12 let restauraci v Británii, když zjistily, že se jejich oblečení podezřele zmenšuje. Místo tvrdé diety se pečlivě podívaly na to, co každý den jedí a rozhodly se upravit svůj jídelníček tak, aby si jídlo stále užívaly, ale zbytečně nekynuly. Za rok zhubly dohromady téměř 80 kg a rozhodly se o své zkušenosti podělit.

Blog pinchofnom.com zaznamenal raketový úspěch, stejně jako zájem fanoušků na sociálních sítích. Očekávaná kniha Pinch of Nom – Špetka chuti konečně vychází i v češtině. Obsahuje sto lákavých, lahodných a zároveň jednoduchých receptů, z nichž třetina je vegetariánská. Každý recept zkouší dvacet členů komunity Pinch of Nom, kteří zaručují, že výsledný pokrm je skutečně zdravý, chutný a mimořádně snadný na přípravu. Užijte si mlsání bez výčitek a zjistěte, že dobře jíst může být báječná zábava bez únavného počítání kalorií. 

Vydalo nakladatelství Esence

Související témata: rýžový pudink , ananas , kokosové mléko , Sladké