Suroviny
- rýže (na rizoto (arborio, carnarolli)) 100 g
- med (granulované sladidlo, agáve sirup, panela) 2 lžičky nebo podle chuti
- kokosové mléko 600 ml
- nízkotučný sprej (na vaření)
- limetková kůra (strouhaná,podle chuti) z 1 limety
- limetková šťáva (podle chuti) z 1 limety
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C a kulatou formu o průměru 15 cm vymažte nízkotučným sprejem na vaření.
- Do pekáče dejte rýži, sladidlo a kokosové mléko a dobře promíchejte, aby se sladidlo rozpustilo. Přikryjte alobalem a pečte v troubě 1 hodinu a 45 minut.
- Ananas nakrájejte na kostičky a promíchejte ho s limetovou kůrou. Můžete ho také zakápnout limetovou šťávou.
- Upečený pudink vytáhněte z trouby, rozdělte ho do dvou misek a ozdobte ananasem. Pokud chcete, můžete ho nechat vychladnout, přikrýt, zamrazit a ohřát jindy.
PRIMA TIP: Při zvláštní příležitosti můžete ananas zakápnout bílým rumem a třeba ho i zapálit a podávat pudink flambovaný.
Pečený rýžový pudink piña colada s kokosem a ananasem Zdroj: Špetka chuti