Suroviny
Namarinujte si tenké plátky ananasu předem. Den je ideální. Pokud to bude kratší dobu, tak v ananasu nebude tolik cítit chuť badyánu, který je v tomto receptu zásadní. Pokud víc, začíná už být ananas trochu hnědší a rozbředlejší.
Postup přípravy
- Nejdříve si oloupejte a nakrájejte ananas. Plátky by měly být co nejtenčí. Dejte je do větší a mělké misky.
- Pak si připravte nálev. Do vody dejte med a koření a zahřívejte na plotně. Jakmile se voda začne vařit, odstavte z plamene a nalijte na ananasové plátky. Nechte vychladnout a pak dejte do lednice.
- Druhý den vyndejte plátky, naskládejte na talíř společně s jahodami. Můžete zalít trochou nálevu. Přidejte lžíci mascarpone, ozdobte třeba mátou a můžete podávat.