návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Marinovaný ananas s mascarpone

3 porce
do 30 minut
Marinovaný ananas s mascarpone
Autor: Kuchařinka.cz Marinovaný ananas s mascarpone
Ananas s mascarpone k sobě prostě určitě musí patřit odjakživa. Badyán ananas dokonale oživí a dá mu nový šmrnc. Ideální recept pro děti, obsahuje totiž velkou spoustu ovoce a žádný cukr. Navíc se hodí jako dezert i po těžším obědě, protože ananas pomáhá lépe trávit.
Reklama

Namarinujte si tenké plátky ananasu předem. Den je ideální. Pokud to bude kratší dobu, tak v ananasu nebude tolik cítit chuť badyánu, který je v tomto receptu zásadní. Pokud víc, začíná už být ananas trochu hnědší a rozbředlejší.

Suroviny (3 porce)

Reklama

Postup

  1. Nejdříve si oloupejte a nakrájejte ananas. Plátky by měly být co nejtenčí. Dejte je do větší a mělké misky.
  2. Pak si připravte nálev. Do vody dejte med a koření a zahřívejte na plotně. Jakmile se voda začne vařit, odstavte z plamene a nalijte na ananasové plátky. Nechte vychladnout a pak dejte do lednice.
  3. Druhý den vyndejte plátky, naskládejte na talíř společně s jahodami. Můžete zalít trochou nálevu. Přidejte lžíci mascarpone, ozdobte třeba mátou a můžete podávat.
Reklama

Marinovaný ananas s mascarpone Foto: Kuchařinka.cz

Marinovaný ananas s mascarpone. Foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka II

Seznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

 

 

 

Máte rádi ananas? Vyzkoušejte i naše další recepty s tímto sladkým ovocem:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama