Jak to bylo, šéfe? Smažený ananas v karamelu podle Vladimíra Suchého

Moje hodnocení
4x

V novém dílu kulinárního pořadu se Zdeněk Pohlreich vypravil do hostivické Restaurace U Koruny. Šéfkuchař Vladimír Suchý zde vaří stejná jídla, která vařil dříve v legendární „číně“ ve Vodičkově ulici. A pamětníci sem za nimi stále jezdí. Jedním z nezapomenutelných jídel je netradiční dezert, smažený ananas v těstíčku a ve vařícím karamelu, který se před vložením do úst musí zchladit ve studené vodě.

2 porce
20 minut
čínská

Suroviny

Karamel

Postup přípravy

  1. Z vajec, hladké mouky, solamylu a kypřicího prášku umíchejte těstíčko. Ananas nakrájejte na kostky, osušte je a poprašte zlehka hladkou moukou, poté je promíchejte s těstíčkem.
  2. Vkládejte postupně do rozpáleného oleje, kde ananas smažte nadvakrát dozlatova, ale neměl by být příliš tmavý! Nechte ho odkapat.
  3. Rozehřejte cukr s olejem a vodou, vytvořte zlatavý karamel, do kterého vložte smažený ananas a prohazováním na pánvi ho s karamelem důkladně promíchejte.
  4. Pokládejte na talíř vymaštěný olejem a podávejte s miskou studené vody, do které vařicí ananas namáčejte.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vladimír Suchý


Přečtěte si také

Recepty