Suroviny
- ananasový kompot 160 g
- vejce 2 ks
- hladká mouka 3 lžíce
- solamyl 1 lžíce
- olej (na smažení)
Karamel
- cukr krupice 4 lžíce
- vanilkový cukr 1 lžička
- voda 1 lžíce
- olej 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Z vajec, hladké mouky, solamylu a kypřicího prášku umíchejte těstíčko. Ananas nakrájejte na kostky, osušte je a poprašte zlehka hladkou moukou, poté je promíchejte s těstíčkem.
- Vkládejte postupně do rozpáleného oleje, kde ananas smažte nadvakrát dozlatova, ale neměl by být příliš tmavý! Nechte ho odkapat.
- Rozehřejte cukr s olejem a vodou, vytvořte zlatavý karamel, do kterého vložte smažený ananas a prohazováním na pánvi ho s karamelem důkladně promíchejte.
- Pokládejte na talíř vymaštěný olejem a podávejte s miskou studené vody, do které vařicí ananas namáčejte.
Efektní dezert z pár surovin Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Sladká tečka za milým setkáním nemohla chybět Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: