Suroviny
- ananas 1 ks
- zmrzlina (kokosová) 4 porce
- máslo (z toho 20 g vychlazené a nakrájené na kostičky) 60 g
- citron 1 ks
- vanilkový lusk 1/2 ks
- ananasový džus 100 ml
- hnědý cukr 60 g
- bílý rum 20 cl
- máta pár lístků
Postup přípravy
- Ananas očistěte a ukrojte z něj 4 plátky o síle přibližně 3 cm. Z každého plátku pak vykrojte střed.
- V pánvi na rozehřátém másle restujte jednotlivé plátky ananasu přibližně 30 vteřin. Poté je vyndejte z pánve a uložte stranou.
- Do pánve přidejte cukr, vanilkový lusk, citronovou a ananasovou šťávu. Vše společně povařte do zhoustnutí a přidejte rum. Na závěr do omáčky zašlehejte kostičky studeného másla, přidejte plátky ananasu a nechte mimo žár zlehka prohřát.
- Plátky ananasu dejte na talíře, každou porci přelejte omáčkou, přidejte porci kokosové zmrzliny a na závěr ozdobte lístkem čerstvé máty. Ihned servírujte.