Andrea Motlíková

Bez masa: Chilli sin carne s čočkou a fazolemi

Moje hodnocení
2x

Hledáte recept na bezmasý pokrm, který vás 100% zasytí? Pak vyzkoušejte chilli sin carne! Hlavními ingrediencemi jsou luštěniny, v tomto případě čočka a fazole. Toto jídlo ocení vegetariáni i vegani (pokud vynechají případnou zakysanou smetanu k podávání).

8 porcí
60 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Nadrobno nakrájejte cibuli, česnek, pórek a chilli papričku. Nejprve orestujte cibuli s pórkem a pak přidejte chilli papričku s česnekem.
  2. Přidejte koření, bylinky, rajčatové pyré a podlijte vývarem. Vmíchejte obě čočky, rajčata, osolte a opepřete. Uveďte do varu a vařte na mírném ohni.
  3. Občas dolijte podle potřeby vývar. Červená čočka se rozvaří a vše krásně zahustí. Když je čočka měkká, přidejte okapané fazole, prohřejte a dochuťte. Pokud byste měli rajčata příliš kyselá, můžete malinko přisladit špetkou cukru.
  4. Jako přílohu dejte buď rýži nebo pečené brambory ve slupce, posypané koriandrem, s dílky limetky a zakysanou smetanou.

Máte rádi recepty s čočkou? Vyzkoušejte videorecept na tuto polévku

Kompletní recept najdete ZDE: Polévka z červené čočky s rajčaty

Nebo tu pro vás máme další dobroty bez masa:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Motlíková

V kuchyni vždy otevřeno Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.


Přečtěte si také

Recepty