Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Chilli con carne s marinovanou cibulí

4–6 porce
do 2 hodin
Chilli con carne s marinovanou cibulí
Chilli con carne s marinovanou cibulí Autor: Kublanka.cz
Není moc lepších jídel, kde využít čerstvé chilli papričky, než v Tex-Mex klasice všech klasik - chilli con carne.
Reklama

Suroviny (4–6 porce)

Při podávání:

Marinovaná cibule:

Reklama

Postup

  1. Mrkev očistěte a spolu s cibulí ji nakrájejte na kostičky. Česnek utřete s malým množstvím soli. V silnostěnném hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli, nechte ji zpěnit a zhruba po 1 minutě přidejte nakrájenou mrkev.
  2. Za stálého míchání nechte mrkev s cibulí na mírném ohni jemně zezlátnout a změknout (5–7 minut). Přidejte utřený česnek. Jakmile se rozvoní, přidejte veškeré koření (skořice, mleté chilli, uzená paprika, římský kmín, oregano) a nechte ho 2 minuty orestovat.
  3. Poté přidejte mleté maso, které dřevěnou vařečkou rozdělte na menší kousky a opečte ho do zezlátnutí a odpaření veškeré tekutiny (3–4 minuty). Na závěr přidejte rajčatový protlak, nakrájenou chilli papričku a nechte 2 minuty zarestovat. Vše zalijte plechovkou drcených rajčat a hovězím vývarem tak, aby bylo maso zcela potopené. Osolte, opepřete, promíchejte, přiveďte k varu a 60–90 minut nechte za občasného míchání jemně probublávat. Pokud by se tekutina příliš odpařila, přidejte vývar nebo horkou vodu. Omáčka by měla zhoustnout.
  4. Zhruba 30 minut před koncem vaření propláchněte kidney fazole pod tekoucí vodou, přidejte je k masu a promíchejte.
  5. Po přidání fazolí si připravte marinovanou cibuli. Červenou cibuli nakrájejte na tenké nudličky, dejte ji do misky, posolte a zakápněte šťávou z 1 limetky. Promíchejte a nechte 10 minut uležet.
  6. Těsně před podáváním přidejte do chilli con carne čokoládu a nechte ji rozpustit. Podle chuti dosolte a dopepřete. Podávejte s rýží basmati, zakysanou smetanou, naloženou cibulí a posypané lístky čerstvého koriandru.
Reklama

Chilli con carne s marinovanou cibulí Foto:

Chilli con carne s marinovanou cibulí Foto:

Chilli con carne s marinovanou cibulí, foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama