Chilli con carne:
- cibule 2 ks
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- mleté maso 500 g
- rajčatový protlak 2 lžíce
- krájená rajčata 1 plechovka
- fazole 1 plechovka
- provensálské koření 1 lžička
- sůl
- pepř
Avokádový dip:
- avokádo (zralé) 1 ks
- limetková šťáva několik kapek
- sůl
- pepř
Na dokončení:
- tortilla (průměr 20 cm; např. Antica Cantina)
- čedar
- jarní cibulka
Postup přípravy:
- Do hlubší pánve dejte lžíci přepuštěného másla a osmahněte na něm dozlatova najemno nakrájenou cibulku.
- Jakmile začne zlátnout, přidejte mleté maso a restujte ho, dokud není hezky propečené. Poté přidejte rajčatový protlak a minutu zarestujte.
- Nakonec přidejte plechovku rajčat, fazolí a provensálské koření. Vše podle chuti osolte a opepřete. Směs nechte 8–10 minut na mírném plameni probublávat.
- Mezitím připravte avokádový dip. V misce rozmačkejte avokádo, zakápněte limetkovou šťávou, osolte a opepřete. Troubu rozehřejte na 170 °C a dejte do ní opéct na 5 minut samotné tortilly.
- Ideálně je přehněte přes mřížku do tvaru U. Po uplynutí 5 minut je vyndejte, naplňte směsí chilli con carne, posypte nastrouhaným čedarem a dejte na 6 minut zapéct. Hotové tacos doplňte avokádovým dipem a posypte nasekanou jarní cibulkou.
Nebo si připravte oběd podle tohoto videoreceptu! Domácí tortilly s kuřetem:
Kompletní recept najdete ZDE
Máme tu pro vás i další recepty inspirované mexickou kuchyní: