Na skok v kuchyni

Zapečené tacos s rychlým chilli con carne a avokádovou salsou

Moje hodnocení
1x

Rychlý recept, který si můžete částečně připravit i do zásoby? Přesně do této kulinářské kategorie spadají tyto zapečené tacos s chilli con carne! Masovou směs můžete mít klidně připravenou v lednici den předem a zbytek doděláte během 15 minut.

4 porce
30 minut
mexická

Chilli con carne:

Avokádový dip:

Na dokončení:

Postup přípravy:

  1. Do hlubší pánve dejte lžíci přepuštěného másla a osmahněte na něm dozlatova najemno nakrájenou cibulku.
  2. Jakmile začne zlátnout, přidejte mleté maso a restujte ho, dokud není hezky propečené. Poté přidejte rajčatový protlak a minutu zarestujte.
  3. Nakonec přidejte plechovku rajčat, fazolí a provensálské koření. Vše podle chuti osolte a opepřete. Směs nechte 8–10 minut na mírném plameni probublávat.
  4. Mezitím připravte avokádový dip. V misce rozmačkejte avokádo, zakápněte limetkovou šťávou, osolte a opepřete. Troubu rozehřejte na 170 °C a dejte do ní opéct na 5 minut samotné tortilly.
  5. Ideálně je přehněte přes mřížku do tvaru U. Po uplynutí 5 minut je vyndejte, naplňte směsí chilli con carne, posypte nastrouhaným čedarem a dejte na 6 minut zapéct. Hotové tacos doplňte avokádovým dipem a posypte nasekanou jarní cibulkou.

Nebo si připravte oběd podle tohoto videoreceptu! Domácí tortilly s kuřetem:

Kompletní recept najdete ZDE

Máme tu pro vás i další recepty inspirované mexickou kuchyní:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty