Suroviny
- červená cibule (větší) 1 ks
- přepuštěné máslo (nebo avokádový olej) 1 lžíce
- česnek (nasekaný) 3 stroužky
- mleté hovězí maso (kvalitní) 500 g
- červená paprika (nakrájená na kostičky) 1 ks
- chilli (nebo kajenský pepř) 1–2 lžičky
- paprika (mletá) 2 lžičky
- římský kmín 2–3 lžičky
- oregano 1 lžička
- mletá skořice 1/2 lžičky
- hovězí vývar 1,5 hrnku
- rajčata (nasekaná nebo rajčatové pyré) 1,5 hrnku
- rajský protlak 2 lžíce
- fazole (černé , přecezené (u low carb verze lze vynechat)) 1 plechovka
- himalájská sůl
- čerstvě namletý pepř
K servírování
- čedar (strouhaný)
- zakysaná smetana (nebo skyr)
- koriandr (čerstvý)
- avokádo (nakrájené)
Postup přípravy
- Na středním plameni s rozehřátým olejem orestujte nasekanou cibuli, přidejte česnek a na kostičky nakrájenou papriku a společně asi 2 minuty restujte.
- Poté zvyšte teplotu, přidejte mleté hovězí maso, chilli, římský kmín, skořici a mletou papriku, důkladně promíchejte a restujte další 4–5 minut.
- Následně teplotu snižte, přidejte vývar, krájená rajčata a rajčatový protlak, vše promíchejte a za občasného míchání nechte na mírném plameni 20–30 minut probublávat.
- Na závěr přidejte fazole, sůl a pepř, promíchejte a ještě 10 minut společně povařte.
- Hotové chilli podávejte posypané strouhaným čedarem, nasekaným čerstvým koriandrem, nakrájeným avokádem s vrchovatou lžící zakysané smetany nebo skyru.
PRIMA TIP: Super sbírka receptů z mletého hovězího masa