redakce Prima FRESH

Řecké fazolové krokety se zeleninou

Moje hodnocení
5x

Bez luštěnin si Řekové svůj jídelníček vůbec neumí představit, ale většina návštěvníků o tom nemá ani ponětí, protože se na běžném turistickém jídelníčku moc nevyskytují. V zimě hrají v Řecku velkou roli polévky, většinou právě luštěninové, ale v zimě sem také turisté málokdy zavítají. Kroketky ale bývají součástí škály mezedes běžně.

3 porce
60 minut
řecká

Krokety

Postup přípravy

  1. Uvařené rozmačkané luštěniny promíchejte v míse s kořením, sodou a solí. Přidejte kopr, nadrobno nakrájená rajčata a papriku, oloupanou a najemno nastrouhanou cibuli a strouhanku. Dobře promíchejte.
  2. Ze směsi vytvarujte kuličky a dejte je na 30 minut do ledničky. Obalte je v mouce, přebytek oklepejte a lehce je zploštěte. V rozehřátém oleji osmažte dozlatova, nechte dobře okapat přebytečný olej na mřížce či papírové utěrce.
  3. Podávejte s řeckým jogurtem s drceným česnekem či lístky petrželky.

Inspirujte se dalšími recepty na krokety

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty