Krokety
- hrách (uvařený žlutý hrách nebo fava boby) 400 g
- mletá sladká paprika 1/2 lžičky
- chilli 1/2 lžičky
- jedlá soda 1/4 lžičky
- sůl 1/4 lžičky
- kopr (najemno nasekaný) 1 hrst
- rajčata 2 ks
- zelená paprika 1 ks
- cibule (malá) 1 ks
- strouhanka (na zahuštění)
- mouka (na poprášení)
- olej (na smažení)
Dip
- řecký jogurt 200 g
- česnek 1 stroužek
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Uvařené rozmačkané luštěniny promíchejte v míse s kořením, sodou a solí. Přidejte kopr, nadrobno nakrájená rajčata a papriku, oloupanou a najemno nastrouhanou cibuli a strouhanku. Dobře promíchejte.
- Ze směsi vytvarujte kuličky a dejte je na 30 minut do ledničky. Obalte je v mouce, přebytek oklepejte a lehce je zploštěte. V rozehřátém oleji osmažte dozlatova, nechte dobře okapat přebytečný olej na mřížce či papírové utěrce.
- Podávejte s řeckým jogurtem s drceným česnekem či lístky petrželky.
Řecké fazolové krokety se zeleninou Zdroj: Marek Kučera
Inspirujte se dalšími recepty na krokety