Suroviny
- hořká čokoláda 100 g
- maliny 1 kg
- gelfix (Super 3:1) 1 sáček
- cukr krupice 350 g
- kyselina citronová (dle potřeby)

Postup přípravy
- 4 skleničky (po 350 ml): Nasekejte čokoládu na menší kousky. Nasypte maliny do většího hrnce. Obsah sáčku Gelfixu smíchejte se dvěma lžícemi cukru a přidejte k malinám. Za stálého míchání povařte asi 1 minutu.
- Přisypte zbytek cukru, přiveďte směs k varu a přidejte nasekanou čokoládu. Vařte za stálého míchání 5 minut. Proveďte zkoušku tuhosti: kápněte trochu džemu na vychlazený talířek – pokud je po vychladnutí řídký, přidejte 2 zarovnané lžíce kyseliny citronové, krátce povařte a zkoušku zopakujte.
- Jakmile má džem požadovanou konzistenci, seberte případnou pěnu. Džem plňte do čistých, suchých sklenic, ihned uzavřete, otočte dnem vzhůru a po 5 minutách vraťte zpět.
PRIMA TIP: Uchovávejte na chladném místě a užívejte si tuhle sladkou radost po celý rok!
Džem se hodí báječně třeba na palačinky! Připravte je podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na palačinky jako od maminky