Těsto
- máslo 180 g
- sůl 1 špetka
- moučkový cukr 90 g
- hladká mouka 360 g
- vejce 2 ks
Náplň
- malinový džem 300 g
- tučný tvaroh 300 g
- plátková želatina 6 plátků
- smetana ke šlehání 100 ml
- maliny (na ozdobu)
Postup přípravy
- Propracujte lehce povolené máslo se solí, cukrem, moukou a vejci. Zabalte těsto do fólie, uložte do lednice a nechte odležet přes noc.
- Na pomoučeném vále vyválejte těsto do velikosti dortové formy. Přimáčkněte ho na dno a boky formy. Dno propíchejte vidličkou a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.
- Malinový džem lehce nahřejte a promíchejte s tvarohem. Nechte želatinu nabobtnat v trošce studené vody. Plátky želatiny vymačkejte a rozpusťte v nahřáté smetaně. Ihned vmíchejte do ochuceného tvarohu.
- Hotový krém rozetřete do korpusu, posypte malinami a dejte zatuhnout do lednice přes noc.
PRIMA TIP: Pro přípravu krému je vhodnější džem bez semínek. Místo malinového džemu můžete použít i jinou příchuť, třeba ostružinovou, rybízovou nebo jahodovou.

Malinový sen křehký koláč s tvarohovou náplní s malinovým džemem Zdroj: Kulinární studio Mafra MEDIA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také smetanovou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem