Pečený citronový cheesecake s malinami podle Jamieho Olivera

Moje hodnocení
1x

Málo surovin vyžaduje jejich prvotřídní kvalitu, protože ta určuje výslednou chuť. Sáhněte proto po karamelových sušenkách Lotus, smetanovém sýru Philadelphia či Lučina a vyzrálých malinách. Odměnou vám bude šťavnatý a nasládlý mramorovaný cheesecake, po kterém se rychle zapráší.

12 porcí
60 minut
362 kcal

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo rozpusťte v pánvi o průměru 28 cm vhodné do trouby na mírném stupni. Pokud takovou nemáte, rozehřejte máslo v rendlíku a cheesecake upečte v dortové formě.
  2. Mezitím rozmixujte sušenky najemno. Vypněte plotýnku, do pánve vsypte sušenkovou drť a dobře ji promíchejte s máslem. Stejnoměrně ji rozprostřete a upěchujte; mírně i na stěny pánve. Pečte 5 minut v předehřáté troubě, pak vyjměte.
  3. Mezitím rozklepněte vejce do nádoby food procesoru či mixéru na smoothie (nemusíte ho čistit od sušenek). Přidejte vanilkovou pastu a většinu moučkového cukru a zpracovávejte dosvětla 2 minuty. Vmíchejte čerstvý smetanový sýr a šťávu z citronu, poté rovnoměrně nalijte na sušenkový základ.
  4. Polovinu malin rozmačkejte vidličkou se zbývajícím moučkovým cukrem, nalijte navrch tak, aby vzniklo mramorování. Pečte 15 minut.
  5. Cheesecake posypte zbývajícími malinami, poprašte trochou dalšího moučkového cukru a vraťte ještě na 10 minut do trouby. Zapněte funkci gril na plný výkon a pečte dozlatova.
  6. Upečený cheesecake vyjměte a nechte vychladnout. Pak ho uložte alespoň na 2 hodiny do lednice.

Vyzkoušejte také nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jeden

Jamie Oliver Jeden

Zázraky z jedné pánve

Návrat ke kořenům, tak by se dalo nazvat téma nejnovější kuchařky Jamie Olivera. Najdete tady 120 receptů, k jejichž přípravě vám stačí jen jedna jediná nádoba, ať už je to pánev, hrnec, pekáč nebo sklenička, které Jamie symbolicky věnoval své ženě Jools. Kapitoly jsou rozdělené do několika témat, například zelenina, kuřata či dezerty. „Skvělé, jednoduché nápady,“ píše Daily Mail. „Přímo přetéká snadnými, dostupnými jídly a moučníky z jednoho hrnce,“ potvrzuje časopis BBC Good Food. „Prostě náš nejoblíbenější kuchař,“ uzavírá Sainsbury´s Magazine.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty