Mixér: oslava sladkých makronek, famózní mušle nebo nová restaurace s italskou kuchyní

Máte rádi makronky? Nebo slávky a italskou kuchyni? Pak je tento článek pro vás jako stvořený! Další tipy na novinky z gastronomie jsou pro vás připraveny.

Makronky jsou u nás už 15 let jako doma. Díky pekařství PAUL

Patříte mezi milovníky slaďoučkých makronek? A víte, že to byla síť francouzských pekařství PAUL, kdo českým mlsným jazýčkům představil tento tradiční francouzský dezert? Možná se to nezdá, ale letos je to už 15 let, kdy se PAUL nesmazatelně zapsal do myslí všech milovníků nejen sladkého. Radujte se z maličkostí a dejte si třeba makronku! Jako správný Francouz.

A pokud chcete něco francouzského zařadit i do vašeho šatníku, co takhle zkusit klasický francouzský baret? Jsou zase v kurzu! Značka PAUL navíc ve spolupráci s českým výrobcem TONAK vytvořila speciální limitku baretů inspirovaných slaďoučkými makronkami. V prvním říjnovém týdnu si o ně můžete zasoutěžit na sociálních sítích PAUL.

Mušle na Rohlíku

V rámci akce Czech mussel week si můžete do 1. 10. na Rohlíku parádně pochutnat na slávkách za cenu, na kterou se rozhodně nebudete šklebit! Ke každému balení slávek, které na sklad dorazí nejpozději 48 hodin po výlovu, totiž dostanete druhé zdarma. Jsou chuťově vynikající a pyšní se MSC certifikací, která je zárukou udržitelného rybolovu. A jestli si myslíte, že připravit mušle zvládnou jen v luxusní restauraci, tak se pěkně pletete. V nabídce jsou čerstvé očištěné slávky, ale i předvařené ochucené slávky, které hodíte do hrnce a za 3 minuty servírujete.

Mušle sv. Jakuba

Hřebenatky jsou známé pro své chutné maso, které připomíná chuť oříšků. Jsou baleny v Nizozemí s důrazem na zachování jejich chuťových vlastností. Připravit je lze na opravdu mnoho způsobů.

Čerstvé ústřice

Creuse jsou pevné a robustní ústřice, které jsou chované na mořském dně. Jejich chuť je charakterizována slanými tóny a jemným aroma moře. Lze je podávat jednoduše pouze s kapkou citronové šťávy a trochou pepře. A co je rovněž důležité, jejich rybolov je nezávisle certifikován podle standardu MSC pro dobře řízený a udržitelný rybolov, jejich získávání tak neohrožuje ekosystém mořského prostředí.

L’Osteria Masaryčka

Restaurace L'Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje v 8 evropských zemích, slavnostně otevírá svou druhou restauraci v Čechách. Jejím zázemím jsou prostory budovy Masaryčka. Unikátní architektura světově proslulých architektů z ateliéru Zahy Hadid vytváří nový orientační bod, zregeneruje brownfield patřící k Masarykově nádraží a vnese do centra novou kvalitu každodenního života. L’Osteria Masaryčka naváže na L`Osteria Národní (otevřena 2018). Ta se velmi záhy stala jednou z nejpopulárnějších restaurací v Praze.

„Lokalitu Masaryčka jsme si vybrali dokonce jako první místo pro L’Osterii v Praze. Jednání začala v roce 2017, poté jsme čekali na realizaci. Vzhledem k plánované rekonstrukci Masarykova nádraží a propojení centra Prahy s letištěm Václava Havla to považujeme za místo s obrovským potenciálem. Co se týče interiéru, tak Masaryčkou zahajujeme novou modernější etapu řetězce restaurací L’Osteria,“ říká Zbyněk Pokorný.

Menu restaurace L’Osteria, které se skládá z antipasty, salátů, těstovin a dalšího, dominuje signifikantní křupavá pizza obřích rozměrů. Ta se svými 45 centimetry přesahuje přes okraje talíře a je obvyklé, že si pár objedná jednu společnou s odlišně obloženými polovinami. Nově L’Osteria do svého menu zařadila také veganské pokrmy (pizza Forza a Maccheroncini Colorati).

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty