Suroviny
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- slávky (čerstvé ) 2 kg
- česnek 4 stroužky
- červená cibule 1 ks
- rozmarýn (čerstvý ) 2 snítky
- tymián (čerstvý ) 4 snítky
- bílé víno (suché) 100 ml
- hladkolistá petržel 1 menší svazek
- máslo 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do velkého hrnce nalijte olej a česnek nasekaný nadrobno.
- Zpěňte ho na oleji, přidejte červenou cibuli nakrájenou na plátky a otrhané lístky rozmarýnu a tymiánu.
- Minutu zarestujte a poté přilijte bílé víno a přidejte sůl a pepř. Do hrnce vhoďte očištěné slávky a přiklopte pokličkou.
- Duste maximálně 5 minut, až se slávky otevřou – ty, které se neotevřou, vyhoďte.
- Přidejte větší množství nahrubo nasekané petržele a lžíci másla, zamíchejte a podávejte s čerstvou bagetou.
PRIMA TIP: Během svého nákupu se při výběru potravin zaměřte na jejich původ v zemích Evropské unie. Ideální je, pokud se veškerá zemědělská produkce může spotřebovat do pár desítek nebo maximálně stovek kilometrů od místa výroby. Jakékoliv převážení na velké vzdálenosti navíc významně ovlivňuje čerstvost všech zemědělských a potravinářských produktů.
Více informací na: www.zrozeno.eu.