Petr Cvan / Zrozeno v EU

Moules à la marinière ̶ slávky po námořnicku

Moje hodnocení
2x

Slávky jsou oblíbené v celém Středomoří, ale i v Belgii, kde je považují za svůj národní pokrm. Ačkoliv nejsme přímořská země, čerstvé slávky jde poměrně bez obtíží sehnat i u nás a rozhodně stojí za zařazení do jídelníčku. Jsou totiž nejen výtečné, ale jejich příprava je extra rychlá a jednoduchá. Připravte si je jako lehkou letní večeři – se sklenkou vychlazeného vína a křupavou bagetou si budete připadat jako na přímořské promenádě.

4 porce
30 minut
belgická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce nalijte olej a česnek nasekaný nadrobno.
  2. Zpěňte ho na oleji, přidejte červenou cibuli nakrájenou na plátky a otrhané lístky rozmarýnu a tymiánu.
  3. Minutu zarestujte a poté přilijte bílé víno a přidejte sůl a pepř. Do hrnce vhoďte očištěné slávky a přiklopte pokličkou.
  4. Duste maximálně 5 minut, až se slávky otevřou – ty, které se neotevřou, vyhoďte.
  5. Přidejte větší množství nahrubo nasekané petržele a lžíci másla, zamíchejte a podávejte s čerstvou bagetou.

PRIMA TIP: Během svého nákupu se při výběru potravin zaměřte na jejich původ v zemích Evropské unie. Ideální je, pokud se veškerá zemědělská produkce může spotřebovat do pár desítek nebo maximálně stovek kilometrů od místa výroby. Jakékoliv převážení na velké vzdálenosti navíc významně ovlivňuje čerstvost všech zemědělských a potravinářských produktů.

Více informací na: www.zrozeno.eu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Petr Cvan / Zrozeno v EU


Přečtěte si také

Recepty